Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
932 kalorií 0.0g cukrů 83.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji.
Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne.
OMÁČKA MORNAY:
Do kotlika dáme žĺtky, jednu malú naberačku bešamelu, maslo, citrónovú šťavu, worchesterskú omáčku a soľ. Zmes šľaháme nad parou, kým nezhustne, potom do nej vmiešame postrúhaný ementál. Prelejeme cez opečené teľacie rezne a dáme do rúry zapiecť.

Bulb Tip k receptu

Podávame so zemiakmi posypanými nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.


Jozef

15. 04. 2011, Recept navštíven: 2589x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vcelku dobre

04. 04. 2016, 10:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodné masko

15. 09. 2016, 17:45

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept

02. 03. 2017, 09:25

Přidat komentář
majka
chutné

majka 11. 08. 2016, 20:51

Facebook komentáře