Chybějící obrázek

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

932 kalorií
0.0g cukrů
83.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji.
Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne.
OMÁČKA MORNAY:
Do kotlika dáme žĺtky, jednu malú naberačku bešamelu, maslo, citrónovú šťavu, worchesterskú omáčku a soľ. Zmes šľaháme nad parou, kým nezhustne, potom do nej vmiešame postrúhaný ementál. Prelejeme cez opečené teľacie rezne a dáme do rúry zapiecť.

Tip k receptu

Podávame so zemiakmi posypanými nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

přidejte na:
Jozef

15. 04. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to vcelku dobre
Svetlana 04. 04. 2016, 12:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
lahodné masko
palino 15. 09. 2016, 19:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutný recept
hanka 02. 03. 2017, 10:25