Telecí plátky s omáčkou Mornay
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
932
kalorií
0.0g
cukrů
83.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji.
Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne.
OMÁČKA MORNAY:
Do kotlika dáme žĺtky, jednu malú naberačku bešamelu, maslo, citrónovú šťavu, worchesterskú omáčku a soľ. Zmes šľaháme nad parou, kým nezhustne, potom do nej vmiešame postrúhaný ementál. Prelejeme cez opečené teľacie rezne a dáme do rúry zapiecť.
Tip k receptu
Podávame so zemiakmi posypanými nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Jozef15. 04. 2011
Ingredience
- 4 oloupaná rajčata
- Na omáčku Mornay: 3 žloutky
- 600 g telecího masa z kýty
- 150 g čerstvých žampiónů
- 50 g másla
- 50 g másla
- 50 g postrouhaného ementálu
- 200 ml zakysané smetany
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžíce petrželové nati
- 4 lžíce bešamelové omáčky
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička worcesterske omáčky
- špetka soli
- troška mletého pepře a soli
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.