Masové koule s rajčatovou salsou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu rozehřejte na 180°C. Chleba nakrájejte na menší kostky, nasypte do mísy, zalijte vínem a nechte 5 minut nasáknout. Chleba vymačkejte (víno potom použijete do omáčky) a smíchejte je s mletým masem, nastrouhanou cibuli, prolisovaným česnekem, vejcem a kořením. Osolte, opepřete a vše rukama dobře promíchejte.
Ze směsi vytvořte 8 koulí asi jako pingpongový míček. Naskládejte je do pekáčku vytřeného olejem a pečte asi 20 minut do zezlátnutí.
Omáčka: Ve velké pánvi smíchejte zbylé víno, rajčatové pyré, prolisovaný česnek, cukr a ocet. Přihoďte bobkový list a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a duste pod pokličkou asi 10 minut. Omáčku podle chuti osolte, opepřete, přilijte k masovým koulím a pečte ještě asi 15minut. Podávejte s rýží nebo kuskusem.
Tip k receptu
Kdo má rád ostřejší, je vhodné do omáčky přidat trochu chilli
Sonia04. 04. 2011
Ingredience
- 1 cibule
- 1 vejce
- 3 bobkové listy
- 500 g hovězího mletého masa
- 150 ml červeného vína
- Omáčka: 500 ml rajčatového pyré
- olej na vymazání
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce vinného octa
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka soli a pepře
- špetka soli a pepře
- 2 plátky toastového chleba
- 1 stroužek česneku
- 1 stroužek česneku
- špetka mletého hřebíčku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 15. 03. 2013, 20:05