Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocný tunel

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 3h 10min
Nutriční hodnoty
5320 kalorií 8.0g cukrů 282.0g tuků 103.0g bílkovin

Příprava

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut. Stejným způsobem upečeme i druhý plát -kakaový /do těsta přidáme 1 lžíce kakaa/. Piškoty vyklopíme na desku, papír odstráníme a necháme je vychladnout. Pak kakaovou piškotu rozkrojíme po délce na 2 poloviny, světlou piškotu rozkrojíme po délce na 4 rovnaké části.
Z mléka, cukru a karamelového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání vychladíme. Do vyšlehaného másla přidáváme vychlazený pudink a předem uvařené /2 hodiny/ a důkladně vychlazené salko.
Ovoce dáme okapat, čerstvé omyjeme a osušíme, nakrájíme.
2 formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno opatrně vložíme tmavé těsto, pokapeme šťávou /pro dospělé i s rumem nebo likérem/, potřeme 1/8 krému, uložíme ovoce a to potřeme další 1/8 krému. Na krém uložíme světlý pás těsta /je potřeba trochu z délky ukrojit/, jenom trošku přitlačíme, pokapeme, krém, ovoce, krém a na závěr přikryjeme dalším světlým pásem těsta. Vrch překryjeme fólií a v lednici necháme ztuhnout 2-3 hodinky. Tunel vyklopíme, potřeme borůvkovou zavařeninou a polijeme čokoládou. Trochu čokolády si odložíme. Když čokoláda ztuhne, zbylou čokoládou uděláme na vrch cik-caky. Dáme do lednice, za hodinu můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Ovoce dáváme dle sezony, z kompotů jsou nejlepší broskve.


Přidat na Pinterest
uschi3

19. 03. 2011, Recept navštíven: 4620x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera velmi lakavo

15. 09. 2016, 17:53

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím tento ovocný tunel dosť často, je chutný

15. 11. 2016, 11:20

Přidat komentář
majka
výborná dobrota

majka 11. 08. 2016, 20:55

Facebook komentáře