Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Ovocný tunel

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 0min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 3h 10min , porce

5320 kalorií, 8.0g cukrů, 282.0g tuků, 103.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut. Stejným způsobem upečeme i druhý plát -kakaový /do těsta přidáme 1 lžíce kakaa/. Piškoty vyklopíme na desku, papír odstráníme a necháme je vychladnout. Pak kakaovou piškotu rozkrojíme po délce na 2 poloviny, světlou piškotu rozkrojíme po délce na 4 rovnaké části.
Z mléka, cukru a karamelového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání vychladíme. Do vyšlehaného másla přidáváme vychlazený pudink a předem uvařené /2 hodiny/ a důkladně vychlazené salko.
Ovoce dáme okapat, čerstvé omyjeme a osušíme, nakrájíme.
2 formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno opatrně vložíme tmavé těsto, pokapeme šťávou /pro dospělé i s rumem nebo likérem/, potřeme 1/8 krému, uložíme ovoce a to potřeme další 1/8 krému. Na krém uložíme světlý pás těsta /je potřeba trochu z délky ukrojit/, jenom trošku přitlačíme, pokapeme, krém, ovoce, krém a na závěr přikryjeme dalším světlým pásem těsta. Vrch překryjeme fólií a v lednici necháme ztuhnout 2-3 hodinky. Tunel vyklopíme, potřeme borůvkovou zavařeninou a polijeme čokoládou. Trochu čokolády si odložíme. Když čokoláda ztuhne, zbylou čokoládou uděláme na vrch cik-caky. Dáme do lednice, za hodinu můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Ovoce dáváme dle sezony, z kompotů jsou nejlepší broskve.

uschi3

19. 03. 2011, Recept navštíven: 4357x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Ovocný tunel

Ovocný tunel

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kyp...

Zobrazit všechny podobné recepty k Ovocný tunel Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera velmi lakavo

15. 09. 2016, 17:53

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím tento ovocný tunel dosť často, je chutný

15. 11. 2016, 11:20

Přidat komentář
majka
výborná dobrota

majka 11. 08. 2016, 20:55

Facebook komentáře