Ovocný tunel
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut. Stejným způsobem upečeme i druhý plát -kakaový /do těsta přidáme 1 lžíce kakaa/. Piškoty vyklopíme na desku, papír odstráníme a necháme je vychladnout. Pak kakaovou piškotu rozkrojíme po délce na 2 poloviny, světlou piškotu rozkrojíme po délce na 4 rovnaké části.
Z mléka, cukru a karamelového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání vychladíme. Do vyšlehaného másla přidáváme vychlazený pudink a předem uvařené /2 hodiny/ a důkladně vychlazené salko.
Ovoce dáme okapat, čerstvé omyjeme a osušíme, nakrájíme.
2 formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno opatrně vložíme tmavé těsto, pokapeme šťávou /pro dospělé i s rumem nebo likérem/, potřeme 1/8 krému, uložíme ovoce a to potřeme další 1/8 krému. Na krém uložíme světlý pás těsta /je potřeba trochu z délky ukrojit/, jenom trošku přitlačíme, pokapeme, krém, ovoce, krém a na závěr přikryjeme dalším světlým pásem těsta. Vrch překryjeme fólií a v lednici necháme ztuhnout 2-3 hodinky. Tunel vyklopíme, potřeme borůvkovou zavařeninou a polijeme čokoládou. Trochu čokolády si odložíme. Když čokoláda ztuhne, zbylou čokoládou uděláme na vrch cik-caky. Dáme do lednice, za hodinu můžeme podávat.
Tip k receptu
Ovoce dáváme dle sezony, z kompotů jsou nejlepší broskve.
uschi319. 03. 2011
Ingredience
- 12 vajec
- 220 g hladké mouky
- 220 g cukru moučky
- 250 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 1 Salko
- 300 ml mléka
- 100 ml ovocné šťávy z kompotu
- kompotované ovoce (jahody, kiwi, broskev) dle potřeby
- 1 lžíce kakaa
- 1-2 lžíce cukru krystal
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 malá sklenka borůvkového džemu
- 1 sáček karamelového pudinkového prášku