Staročeská pečeně se zázvorem

Obtížnost

Čas přípravy

1h 15min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2128 kalorií
0.0g cukrů
175.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme.
Po 24 hodinách maso vyjmeme a na sádle jej zprudka opečeme v pekáčku společně s cibulí, kterou jsme si nakrájeli na půlkolečka. Poté přelijeme marinádou a dáme péci při 160°C na 1-1,5 hodiny. Maso průběžně podléváme zbylým pivem a výpekem.
Po hodině a půl maso vyjmeme a necháme ještě 5 minut dojít. Poté můžeme podávat přelité výpekem, s libovolnou přílohou.

Tip k receptu

Výborně se hodí lehký zeleninový salát a opečená bagetka potřená majoránkou s olivovým olejem.

přidejte na:
Sonia005

01. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
celkom dobrý recept

29. 03. 2017, 18:45

Chybí obrázek
krkovička chutne pripravená,jemná

14. 06. 2017, 21:17

Chybí obrázek
chutný osvedčený recept

29. 08. 2017, 20:35

Chybí obrázek
jedlo velmi chitné

30. 10. 2018, 17:13

Přidat komentář
Chybí obrázek
dvanáctiti hodinách :-)))

to učí kde? 06. 12. 2011, 19:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.