Staročeská pečeně se zázvorem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
2128
kalorií
0.0g
cukrů
175.0g
tuků
120.0g
bílkovin
Příprava
Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme.
Po 24 hodinách maso vyjmeme a na sádle jej zprudka opečeme v pekáčku společně s cibulí, kterou jsme si nakrájeli na půlkolečka. Poté přelijeme marinádou a dáme péci při 160°C na 1-1,5 hodiny. Maso průběžně podléváme zbylým pivem a výpekem.
Po hodině a půl maso vyjmeme a necháme ještě 5 minut dojít. Poté můžeme podávat přelité výpekem, s libovolnou přílohou.
Tip k receptu
Výborně se hodí lehký zeleninový salát a opečená bagetka potřená majoránkou s olivovým olejem.
Sonia00501. 10. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.