Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Staročeská pečeně se zázvorem

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 45min
Nutriční hodnoty
2128 kalorií 0.0g cukrů 175.0g tuků 120.0g bílkovin

Příprava

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme.
Po 24 hodinách maso vyjmeme a na sádle jej zprudka opečeme v pekáčku společně s cibulí, kterou jsme si nakrájeli na půlkolečka. Poté přelijeme marinádou a dáme péci při 160°C na 1-1,5 hodiny. Maso průběžně podléváme zbylým pivem a výpekem.
Po hodině a půl maso vyjmeme a necháme ještě 5 minut dojít. Poté můžeme podávat přelité výpekem, s libovolnou přílohou.

Bulb Tip k receptu

Výborně se hodí lehký zeleninový salát a opečená bagetka potřená majoránkou s olivovým olejem.


Přidat na Pinterest
Sonia005

01. 10. 2011, Recept navštíven: 2853x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobrý recept

29. 03. 2017, 18:45

Přidat komentář
Thumb
dvanáctiti hodinách :-)))

to učí kde? 06. 12. 2011, 19:19

Facebook komentáře