Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Staročeská pečeně se zázvorem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 15min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 2h 45min , porce

2128 kalorií, 0.0g cukrů, 175.0g tuků, 120.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme.
Po 24 hodinách maso vyjmeme a na sádle jej zprudka opečeme v pekáčku společně s cibulí, kterou jsme si nakrájeli na půlkolečka. Poté přelijeme marinádou a dáme péci při 160°C na 1-1,5 hodiny. Maso průběžně podléváme zbylým pivem a výpekem.
Po hodině a půl maso vyjmeme a necháme ještě 5 minut dojít. Poté můžeme podávat přelité výpekem, s libovolnou přílohou.

Bulb Tip k receptu

Výborně se hodí lehký zeleninový salát a opečená bagetka potřená majoránkou s olivovým olejem.

Sonia005

01. 10. 2011, Recept navštíven: 2739x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Staročeská bílá polévka s kroupami

Staročeská bílá polévka s kroupami

Propláchnuté kroupy dáme vařit do osolené vody. Vodu případně doléváme, dost se vsákne a vyvaří. Když jsou ...

Staročeská pečeně se zázvorem

Staročeská pečeně se zázvorem

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme...

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se...

Staročeská calta

Staročeská calta

Mouku smícháme s cukrem, přidáme na proužky nakrájené mandle, nakrájené kandované ovoce, skořici, rozšlehan...

Staročeská čočková omáčka  s knedlíkem

Staročeská čočková omáčka s knedlíkem

Čočku asi na hodinku namočíme a pak dáme vařit spolu s nastrouhanou mrkví, petrželí a kořením. Na másle si...

Zobrazit všechny podobné recepty k Staročeská pečeně se zázvorem Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
dvanáctiti hodinách :-)))

to učí kde? 06. 12. 2011, 19:19

Facebook komentáře