Staročeská pečeně se zázvorem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 15min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2128 kalorií
0.0g cukrů
175.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme.
Po 24 hodinách maso vyjmeme a na sádle jej zprudka opečeme v pekáčku společně s cibulí, kterou jsme si nakrájeli na půlkolečka. Poté přelijeme marinádou a dáme péci při 160°C na 1-1,5 hodiny. Maso průběžně podléváme zbylým pivem a výpekem.
Po hodině a půl maso vyjmeme a necháme ještě 5 minut dojít. Poté můžeme podávat přelité výpekem, s libovolnou přílohou.

Tip k receptu

Výborně se hodí lehký zeleninový salát a opečená bagetka potřená majoránkou s olivovým olejem.

přidejte na:
Sonia005

01. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobrý recept

palino 29. 03. 2017, 18:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
krkovička chutne pripravená,jemná

hanka 14. 06. 2017, 21:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný osvedčený recept

dušanka 29. 08. 2017, 20:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jedlo velmi chitné

majka 30. 10. 2018, 17:13

Přidat komentář
Chybějící obrázek
dvanáctiti hodinách :-)))

to učí kde? 06. 12. 2011, 19:19