Jelení steaky ve fíkové omáčce

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

676 kalorií
0.0g cukrů
47.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ňou zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak skrútime do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme šparadlom. Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút.
Opečené podľa chutí osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, polejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.

Tip k receptu

Podávame so zemiakovými kroketami.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobra delikatesa

07. 05. 2016, 19:21

Chybí obrázek
super omáčka

14. 09. 2016, 18:59

Chybí obrázek
perfektný chutný recept

27. 02. 2018, 18:30

Chybí obrázek
velmi chutné steaky

05. 03. 2018, 19:35

Chybí obrázek
výborný recept na chutné jelenie steaky

15. 03. 2018, 20:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.