Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jelení steaky ve fíkové omáčce

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
676 kalorií 0.0g cukrů 47.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ňou zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak skrútime do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme šparadlom. Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút.
Opečené podľa chutí osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, polejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.

Bulb Tip k receptu

Podávame so zemiakovými kroketami.


Jozef

27. 10. 2011, Recept navštíven: 2450x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra delikatesa

07. 05. 2016, 19:21

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super omáčka

14. 09. 2016, 18:59

Přidat komentář

Facebook komentáře