Jelení steaky ve fíkové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
676
kalorií
0.0g
cukrů
47.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ňou zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak skrútime do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme šparadlom. Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút.
Opečené podľa chutí osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, polejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.
Tip k receptu
Podávame so zemiakovými kroketami.
Jozef27. 10. 2011
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.