Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 0min
Nutriční hodnoty
3296 kalorií 1.0g cukrů 249.0g tuků 238.0g bílkovin

Příprava

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejci a se dvěma lžícemi cukru, získáme tak dvě porce hladkého krému. Pro přípravu světlé pěny zamícháme do části krému nastouhanou bílou čokoládu. Hotovou směs přidáme do jedné misky s namočenou želatinou. Na tmavou pěnu si smicháme druhou část vaječného krému s kávou a zbytkem nastrouhaných čokolád. Tuto směs přidáme k namočené želatině ve druhé misce. Šlehačku si rozdělíme na dvě části (do jedné přidáme kávu) a spolu s jednou polévkovou lžíci cukru pěkně dotuha ušleháme. Hotovou šlehačku rozdělíme rovnoměrně do misek s čokoládovou pěnou. Třetinou tmavé pěny naplníme speciální formu a tu uložíme na chvíli do ledničky. Formu pak doplňujeme střídavě vrstou světlé a tmavé pěny. Uložíme na noc do chladničky, aby pěna ztuhla.


Ellis

28. 07. 2011, Recept navštíven: 1558x

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná čokoládova pena

12. 08. 2016, 19:28

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná pena

23. 10. 2016, 19:51

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá pochuťka

23. 12. 2016, 21:08

Přidat komentář

Facebook komentáře