Tříbarevná čokoládová pěna
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejci a se dvěma lžícemi cukru, získáme tak dvě porce hladkého krému. Pro přípravu světlé pěny zamícháme do části krému nastouhanou bílou čokoládu. Hotovou směs přidáme do jedné misky s namočenou želatinou. Na tmavou pěnu si smicháme druhou část vaječného krému s kávou a zbytkem nastrouhaných čokolád. Tuto směs přidáme k namočené želatině ve druhé misce. Šlehačku si rozdělíme na dvě části (do jedné přidáme kávu) a spolu s jednou polévkovou lžíci cukru pěkně dotuha ušleháme. Hotovou šlehačku rozdělíme rovnoměrně do misek s čokoládovou pěnou. Třetinou tmavé pěny naplníme speciální formu a tu uložíme na chvíli do ledničky. Formu pak doplňujeme střídavě vrstou světlé a tmavé pěny. Uložíme na noc do chladničky, aby pěna ztuhla.
Ellis28. 07. 2011