Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Obrácený švestkový koláč

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 35min
Nutriční hodnoty
3232 kalorií 106.0g cukrů 207.0g tuků 49.0g bílkovin

Příprava

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem.
Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů.
Elektrickým šlehačem vyšleháme máslo se zbylým cukrem do lehké, nadýchané pěny, poté přidáme vejce, mouku s kypřícím práškem prosátou přes síto, skořici, vanilkovou esenci a sodu a zlehka metličkou vše promícháme. Nakonec do těsta vmícháme mandle a mléko a nalijeme na švestky.
Troubu si rozehřejeme na 160°C a koláč dáme péct na 1 hodinu a 20 minut do trouby. Po vyjmutí necháme 15 minut odležet a poté můžeme koláč překlopit. Podáváme vláčný, s kopečkem smetany.


Přidat na Pinterest
Sonia005

17. 08. 2011, Recept navštíven: 5580x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
oblubený švestkový koláč

12. 08. 2016, 19:26

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recpept mam vyskúšaný, velmi dobrý

25. 03. 2017, 15:33

Přidat komentář

Facebook komentáře