Obrácený švestkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
3232
kalorií
106.0g
cukrů
207.0g
tuků
49.0g
bílkovin
Příprava
Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem.
Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů.
Elektrickým šlehačem vyšleháme máslo se zbylým cukrem do lehké, nadýchané pěny, poté přidáme vejce, mouku s kypřícím práškem prosátou přes síto, skořici, vanilkovou esenci a sodu a zlehka metličkou vše promícháme. Nakonec do těsta vmícháme mandle a mléko a nalijeme na švestky.
Troubu si rozehřejeme na 160°C a koláč dáme péct na 1 hodinu a 20 minut do trouby. Po vyjmutí necháme 15 minut odležet a poté můžeme koláč překlopit. Podáváme vláčný, s kopečkem smetany.
17. 08. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.