Obrácený švestkový koláč

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

3232 kalorií
106.0g cukrů
207.0g tuků
49.0g bílkovin


Příprava

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem.
Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů.
Elektrickým šlehačem vyšleháme máslo se zbylým cukrem do lehké, nadýchané pěny, poté přidáme vejce, mouku s kypřícím práškem prosátou přes síto, skořici, vanilkovou esenci a sodu a zlehka metličkou vše promícháme. Nakonec do těsta vmícháme mandle a mléko a nalijeme na švestky.
Troubu si rozehřejeme na 160°C a koláč dáme péct na 1 hodinu a 20 minut do trouby. Po vyjmutí necháme 15 minut odležet a poté můžeme koláč překlopit. Podáváme vláčný, s kopečkem smetany.

přidejte na:
Sonia005

17. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
oblubený švestkový koláč

12. 08. 2016, 19:26

Chybí obrázek
recpept mam vyskúšaný, velmi dobrý

25. 03. 2017, 15:33

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.