Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Madeleines au beurre (Madlenky)

Obtížnost Čas přípravy
2h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 2h 20min
Nutriční hodnoty
1752 kalorií 2.0g cukrů 96.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a prášek do pečiva. Vymícháme do sladké pěny. Těsto necháme chvíli odpočinout a rozpustíme si 100g másla. Máslo necháme trochu vychladnout a poté zapracujeme do těsta, které bude hutné. Do hutného těsta přilijeme ještě lžičku růžové vody a pečlivě, ale zlehka zamícháme.
Těsto vložíme do lednice a necháme dvě hodiny vychladnout.
Mezitím co se nám těsto chladí, připravíme si formičky. Používáme "medvědí tlapky" nebo kdo má, formu na madlenky. Formičky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Studené těsto vtlačujeme lžící do formiček. Na jednu formičku, jednu lžíci těsta.
Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 5 minut, po pěti minutách zmírníme troubu na 150°C a dopékáme ještě 5 minut. Musí se hlídat, aby se nepřipálili. Déle než 10 minut se nepečou. Po upečení rozložíme na mřížku a po vychladnutí pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Do těsta můžeme přidat i trochu vanilkového extraktu.


Přidat na Pinterest
Sonia005

02. 08. 2011, Recept navštíven: 2295x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

16. 05. 2016, 09:44

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dlhšia príprava, vyborné

10. 02. 2017, 21:30

Přidat komentář

Facebook komentáře