Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Madeleines au beurre (Madlenky)

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 10min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 2h 20min , porce

1752 kalorií, 2.0g cukrů, 96.0g tuků, 26.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a prášek do pečiva. Vymícháme do sladké pěny. Těsto necháme chvíli odpočinout a rozpustíme si 100g másla. Máslo necháme trochu vychladnout a poté zapracujeme do těsta, které bude hutné. Do hutného těsta přilijeme ještě lžičku růžové vody a pečlivě, ale zlehka zamícháme.
Těsto vložíme do lednice a necháme dvě hodiny vychladnout.
Mezitím co se nám těsto chladí, připravíme si formičky. Používáme "medvědí tlapky" nebo kdo má, formu na madlenky. Formičky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Studené těsto vtlačujeme lžící do formiček. Na jednu formičku, jednu lžíci těsta.
Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 5 minut, po pěti minutách zmírníme troubu na 150°C a dopékáme ještě 5 minut. Musí se hlídat, aby se nepřipálili. Déle než 10 minut se nepečou. Po upečení rozložíme na mřížku a po vychladnutí pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Do těsta můžeme přidat i trochu vanilkového extraktu.

Sonia005

02. 08. 2011, Recept navštíven: 2137x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Madeleines au beurre (Madlenky)

Madeleines au beurre (Madlenky)

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a práš...

Zobrazit všechny podobné recepty k Madeleines au beurre (Madlenky) Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

16. 05. 2016, 09:44

Přidat komentář

Facebook komentáře