Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
296 kalorií 25.0g cukrů 1.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou.
Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme. Dáme aspoň na 2hodiny do chladničky. Odležané vložíme na vymastený pekáč, podlejeme teplou vodou a pri 180°C pečieme asi 60 minut. Polievame výpekom.
PLACKY: Vajcia s múkou rozšľaháme, osolíme a zmiešame s odkvapkanou kukuricou. Na rozohriatom oleji upečieme z cesta kukuričné placky. Z upečenej korunky odstránime niť.

Bulb Tip k receptu

Podávame s kukuričnými plackami, obložené dusenou zeleninou, rajčiakmi a petržlenovou vňaťou. Jahňacina sa musí podávať dostatočne tepla.


Jozef

04. 02. 2011, Recept navštíven: 1703x


Přidat recenzi
Přidat komentář
hanka
super recept

hanka 11. 08. 2016, 20:34

Facebook komentáře