Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami
Obtížnost
Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
4h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
296
kalorií
25.0g
cukrů
1.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou.
Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme. Dáme aspoň na 2hodiny do chladničky. Odležané vložíme na vymastený pekáč, podlejeme teplou vodou a pri 180°C pečieme asi 60 minut. Polievame výpekom.
PLACKY: Vajcia s múkou rozšľaháme, osolíme a zmiešame s odkvapkanou kukuricou. Na rozohriatom oleji upečieme z cesta kukuričné placky. Z upečenej korunky odstránime niť.
Tip k receptu
Podávame s kukuričnými plackami, obložené dusenou zeleninou, rajčiakmi a petržlenovou vňaťou. Jahňacina sa musí podávať dostatočne tepla.
Jozef04. 02. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.