Chybějící obrázek

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

296 kalorií
25.0g cukrů
1.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou.
Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme. Dáme aspoň na 2hodiny do chladničky. Odležané vložíme na vymastený pekáč, podlejeme teplou vodou a pri 180°C pečieme asi 60 minut. Polievame výpekom.
PLACKY: Vajcia s múkou rozšľaháme, osolíme a zmiešame s odkvapkanou kukuricou. Na rozohriatom oleji upečieme z cesta kukuričné placky. Z upečenej korunky odstránime niť.

Tip k receptu

Podávame s kukuričnými plackami, obložené dusenou zeleninou, rajčiakmi a petržlenovou vňaťou. Jahňacina sa musí podávať dostatočne tepla.

přidejte na:
Jozef

04. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi