Pikantní kachní prsíčka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
232
kalorií
1.0g
cukrů
2.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé.
Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), posekané feferónky bez zrniek. O 2-3 min pridáme očistenú, pokrájanú papriku, mrkvu, hrášok, fazuľku a restujeme asi 10 min. Vložíme mäso a krátko dusíme. Zalejeme omáčkou a povaríme.
OMÁČKA: Na rozohriatom oleji opražíme múku, zalejeme vývarom. Za stáleho miešania varíme asi 3 min. Pridáme ostatné prísady. Zahustíme maizenou rozpustenou v troške vody a povaríme.
Tip k receptu
Podávame s varenou ryžou.
Jozef14. 02. 2011
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 zelené feferónky
- 1 červená paprika (kapie)
- 2 mrkve
- 800 g kachních prsíček bez kůže
- 100 g zeleného hrášku
- 100 g zelených fazolkových lusků
- 50 ml olivového oleje
- OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru
- sůl podle potřeby
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 4 lžíce dezertního vína
- 1 lžíce škrobové moučky
- 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru
- špetka mletého pepře
- špetka mletého pepře a soli
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.