Nutrie na zelenině a červeném víně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
766172
kalorií
0.0g
cukrů
45.0g
tuků
174.0g
bílkovin
Příprava
Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou, pripadne ešte vínom, aby mäso bolo šťavnaté. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou a povaríme. Nakoniec ju pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso.
Tip k receptu
Nakoniec mäso posypeme postrúhanou citrónovou kôrou. Podávame s dusenou ryžou alebo tarhoňou a so zaváranými brusnicami alebo ríbezľami.
Jozef26. 01. 2011
Ingredience
- 100 g sádla
- 1 cibule
- 3 tlučené hřebíčky
- cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie
- 150 g uzené slaniny
- 250 g kořenové zeleniny
- 250 ml červeného vína
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl podle potřeby
- 6 kuliček tlučeného pepře
- 3 kuličky tlučeného nového koření
- 2 bobkového listy
- troška strouhaného muškátového ořechu
- troška strouhane citronové kůry
- troška čerstvého rozmarýnu
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.