Jozefův domácí Gyros
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
120
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut.
Umyté papriky posolíme, potrieme olejom a dáme piecť do rúry s teplotou okolo 250°C, kým sa nespečie šupka. Po vychladnutí šupku spolu s jaderníkmi odstránime, dužinu najemno nakrájame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne čerstvou bazalkou.
Mäso prudko opečieme na panvici. Arabský chlieb pita v rúre zohrejeme, prekrojíme na polovice a každú plníme mäsom, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibuľkou, reďkovkou a strúhaným syrom.
Tip k receptu
Podávame so smotanou ochutenou chrenom.
Jozef21. 02. 2011
Ingredience
- 500 g hovězí roštěnky
- 50 g čerstvého zázvoru
- 500 g pita chleba
- 500 g barevné papriky
- 100 g strouhaného eidamu
- 200 ml olivového oleje
- 250 ml zakysané smetany
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžíce strouhaného křenu v sladkokyselém nálevu
- sůl podle potřeby
- 1 lžička směsi koření Gyros
- 1 lžička koření Garam Masala
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 svazek ředkvičky
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 11. 11. 2012, 19:49
© 2024, Railsformers s.r.o.