Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
120 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut.
Umyté papriky posolíme, potrieme olejom a dáme piecť do rúry s teplotou okolo 250°C, kým sa nespečie šupka. Po vychladnutí šupku spolu s jaderníkmi odstránime, dužinu najemno nakrájame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne čerstvou bazalkou.
Mäso prudko opečieme na panvici. Arabský chlieb pita v rúre zohrejeme, prekrojíme na polovice a každú plníme mäsom, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibuľkou, reďkovkou a strúhaným syrom.

Bulb Tip k receptu

Podávame so smotanou ochutenou chrenom.


Jozef

21. 02. 2011, Recept navštíven: 2858x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jo - tak tohle můžu, chutě jsou dobře k sobě. Pouze doporučuju maso zakapat citronem a opravdu restovat chvíli. Pak je maso krásně měkké a šťavnaté.

11. 11. 2012, 18:49

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
gyros so všetkými ingrediaenciami vyborný

11. 08. 2016, 20:27

Přidat komentář

Facebook komentáře