Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

120 kalorií, 1.0g cukrů, 1.0g tuků, 19.0g bílkovin

Příprava

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut.
Umyté papriky posolíme, potrieme olejom a dáme piecť do rúry s teplotou okolo 250°C, kým sa nespečie šupka. Po vychladnutí šupku spolu s jaderníkmi odstránime, dužinu najemno nakrájame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne čerstvou bazalkou.
Mäso prudko opečieme na panvici. Arabský chlieb pita v rúre zohrejeme, prekrojíme na polovice a každú plníme mäsom, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibuľkou, reďkovkou a strúhaným syrom.

Bulb Tip k receptu

Podávame so smotanou ochutenou chrenom.

Jozef

21. 02. 2011, Recept navštíven: 2683x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jozefův domácí Gyros Link-arrow
Thumb.27382

Chleba

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upe...


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jo - tak tohle můžu, chutě jsou dobře k sobě. Pouze doporučuju maso zakapat citronem a opravdu restovat chvíli. Pak je maso krásně měkké a šťavnaté.

11. 11. 2012, 18:49

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
gyros so všetkými ingrediaenciami vyborný

11. 08. 2016, 20:27

Přidat komentář

Facebook komentáře