Houbová polévka s vínem a listovou čepicí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
436
kalorií
0.0g
cukrů
22.0g
tuků
26.0g
bílkovin
Příprava
Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme víno, smetanu, dochutíme petrželkou a odstavíme.
Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek.
Každý plátek těsta trochu rozválíme, vykrojíme kruh, trochu větší než je průměr misky.
Kraje misek lehce potřeme máslem a zaklopíme vykrojeným těstem. Z odřezků můžeme udělat drobné ozdoby.
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, misky naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 200°C zapečeme asi 15 minut, až těsto zezlátne.
15. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.