Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

436 kalorií
0.0g cukrů
22.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme víno, smetanu, dochutíme petrželkou a odstavíme.
Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek.
Každý plátek těsta trochu rozválíme, vykrojíme kruh, trochu větší než je průměr misky.
Kraje misek lehce potřeme máslem a zaklopíme vykrojeným těstem. Z odřezků můžeme udělat drobné ozdoby.
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, misky naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 200°C zapečeme asi 15 minut, až těsto zezlátne.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 01. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
hubová polievka s vínom velmi zaujímavá

30. 06. 2017, 12:36

Chybí obrázek
chuťovo výborná hubová polievka

17. 07. 2017, 12:52

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.