Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
436 kalorií 0.0g cukrů 22.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme víno, smetanu, dochutíme petrželkou a odstavíme.
Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek.
Každý plátek těsta trochu rozválíme, vykrojíme kruh, trochu větší než je průměr misky.
Kraje misek lehce potřeme máslem a zaklopíme vykrojeným těstem. Z odřezků můžeme udělat drobné ozdoby.
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, misky naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 200°C zapečeme asi 15 minut, až těsto zezlátne.


Přidat na Pinterest
Angel 666

15. 01. 2011, Recept navštíven: 1875x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře