Koláč s nivou a cherry rajčátky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Máslo rozehřejeme na pánvi a vsypeme do něj na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 210°C. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta vyválíme plát o velikosti 25x20cm. Ostrým nožem z těsta odřízneme asi 1 cm okraje a vzniklé proužky umístíme na kraj plátu potřený rozšlehaným žloutkem. Vzniknou tak vyvýšené okraje, které opět potřeme žloutkem.
Sýr rozetřeme vidličkou v míse, přidáme smetanu, vejce, hořčici a vše dobře promícháme. Na připravené těsto nasypeme rovnoměrně cibuli a rozprostřeme utřený sýr. Pravidelně poklademe přepůlenými rajčátky a posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme v rozehřáté troubě 15-20 minut.
Tip k receptu
Koláč můžeme i zamrazit. Místo cibule můžeme použít i pórek a místo rajčátek olivy.
Sonia00510. 02. 2011