Šunkové řízky s celerovými plátky
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1400
kalorií
1.0g
cukrů
20.0g
tuků
75.0g
bílkovin
Příprava
Šunku rozrežeme na 4 plátky. Dáme na 1 hodinu do mlieka, aby zjemnela. Potom ju vyberieme, položíme na ňu tenký plátok zeleru a zarovnáme na rovnakú veľkosť so šunkou. 3 polievkové lyžice mlieka, v ktorom sme namáčali šunku zmiešame s múkou, vajcami, soľou a paprikou a vytvoríme obaľovacie cestíčko. Najprv v ceste obalíme plátok šunky, položíme naň plátok zeleru a znova obalíme v cestíčku. Zvyšné cestíčko necháme stiecť. Opekáme z oboch strán na rozpálenej masti.
Tip k receptu
Hotové posypeme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s rajčiakovou omáčkou, opekanými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Jozef14. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.