Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pařížský pudink

Pařížský pudink
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

1412 kalorií, 2.0g cukrů, 96.0g tuků, 28.0g bílkovin

Příprava

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. Do vychladnutej primiešame žĺtky a soľ a masu rozdelíme na tri časti. Do jednej zamiešame zomletý špenát, ktorý sme prebrali, umyli a uvarili neprikrytý v malom množstve vody a tretinu snehu. Do druhej časti pridáme mrkvu, ktorú sme predtým očistili, umyli, udusili a pretreli cez sitko, a druhú tretinu snehu a zľahka zamiešame. Do tretej časti zľahka zamiešame poslednú tretinu snehu. Všetky tri časti dávame postupne na seba do pudingových formičiek alebo malých 200 ml pohárov vymastených maslom a vysypaných krupicou. Formičky naplníme do dvoch tretín a vložíme do nádoby so studenou vodou, ktorá ma siahať do tretiny formičiek. Nádobu prikryjeme a pomaly na miernom ohni varíme 20-30 minút.

Bulb Tip k receptu

My sme zvyknutí robiť puding na sladko ale aj tato verzia je výborná.

Jozef

19. 10. 2010, Recept navštíven: 1555x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pařížský pudink

Pařížský pudink

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažný...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pařížský pudink Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý

18. 09. 2016, 18:39

Přidat komentář

Facebook komentáře