Chybějící obrázek

Pařížský pudink

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1412 kalorií
2.0g cukrů
96.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. Do vychladnutej primiešame žĺtky a soľ a masu rozdelíme na tri časti. Do jednej zamiešame zomletý špenát, ktorý sme prebrali, umyli a uvarili neprikrytý v malom množstve vody a tretinu snehu. Do druhej časti pridáme mrkvu, ktorú sme predtým očistili, umyli, udusili a pretreli cez sitko, a druhú tretinu snehu a zľahka zamiešame. Do tretej časti zľahka zamiešame poslednú tretinu snehu. Všetky tri časti dávame postupne na seba do pudingových formičiek alebo malých 200 ml pohárov vymastených maslom a vysypaných krupicou. Formičky naplníme do dvoch tretín a vložíme do nádoby so studenou vodou, ktorá ma siahať do tretiny formičiek. Nádobu prikryjeme a pomaly na miernom ohni varíme 20-30 minút.

Tip k receptu

My sme zvyknutí robiť puding na sladko ale aj tato verzia je výborná.

přidejte na:
Jozef

19. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý

hanka 18. 09. 2016, 18:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodné

palino 05. 11. 2019, 20:58

Přidat komentář