Vepřová kotleta se sušenými meruňkami
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
6200
kalorií
0.0g
cukrů
36.0g
tuků
244.0g
bílkovin
Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C.
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidáme mouku, krátce opražíme, přilijeme mošt a vaříme do zhoustnutí. Maso vrátíme do omáčky, přidáme meruňky a dochutíme. Všechno přeložíme do zapékací mísy, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
Nakonec do omáčky vmícháme hořčici.
Podáváme s kuskusem.
12. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.