Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Profitterol

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 40min
Nutriční hodnoty
6050 kalorií 8.0g cukrů 405.0g tuků 275.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s pečícím papírem vytvoříme “šneky”. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut. Po upečení pootevřeme dvířka od trouby a necháme pomalu vychladnout, aby těsto nespadlo. Neotevírat úplně, jinak těsto spadne.
Jakmile máme "šneky" upečeny, necháme je vychladnout a připravíme si krém a to tak, že v kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, naplníme cukrářský sáček, nebo pistoli a krémem plníme "šneky", do kterých jsme si udělali na dně dírky.
Jakmile máme šneky naplněny, vytvoříme si čokoládu, do které budeme šneky namáčet. Čokoládu připravíme ve vodní lázni. Smícháme všechny ingredience, až nám vznikne hladká čokoládová poleva. Naplněné šneky obalíme v čokoládě a necháme ztuhnout v lednici.

Bulb Tip k receptu

Šneky můžeme plnit taktéž pudinkem, zmrzlinou, apod.


Přidat na Pinterest
Sonia005

15. 12. 2010, Recept navštíven: 2851x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu naročne ale stoji to zato vyskúšať

31. 10. 2016, 22:17

Přidat komentář
Angel 666
Včera jsem si koupila v akci pařížskou šlehačku, hádej, čím je zkusím naplnit já? :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 06:53

Sonia005
Týýýý jo, a to mě ani nenapadlo....jinak čokoláda z receptu docela dlouho tuhne, asi bych jí příště udělala trochu jinak, bez mléka a místo másla bych dala ztužený tuk. Ale jinak je to fakt dobrota....

Sonia005 16. 12. 2010, 08:02

Angel 666
Nóó, já tu čokopolevu asi vynechám, jen naplním pařížskou šlehačkou a nahoře jen lehce pocukruju.... v každém případě teď bude dost příležitostí to vyzkoušet :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 10:42

Facebook komentáře