Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Profitterol

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 40min , porce

6050 kalorií, 8.0g cukrů, 405.0g tuků, 275.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s pečícím papírem vytvoříme “šneky”. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut. Po upečení pootevřeme dvířka od trouby a necháme pomalu vychladnout, aby těsto nespadlo. Neotevírat úplně, jinak těsto spadne.
Jakmile máme "šneky" upečeny, necháme je vychladnout a připravíme si krém a to tak, že v kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, naplníme cukrářský sáček, nebo pistoli a krémem plníme "šneky", do kterých jsme si udělali na dně dírky.
Jakmile máme šneky naplněny, vytvoříme si čokoládu, do které budeme šneky namáčet. Čokoládu připravíme ve vodní lázni. Smícháme všechny ingredience, až nám vznikne hladká čokoládová poleva. Naplněné šneky obalíme v čokoládě a necháme ztuhnout v lednici.

Bulb Tip k receptu

Šneky můžeme plnit taktéž pudinkem, zmrzlinou, apod.

Sonia005

15. 12. 2010, Recept navštíven: 2763x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Profitterol

Profitterol

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosát...

Zobrazit všechny podobné recepty k Profitterol Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu naročne ale stoji to zato vyskúšať

31. 10. 2016, 22:17

Přidat komentář
Angel 666
Včera jsem si koupila v akci pařížskou šlehačku, hádej, čím je zkusím naplnit já? :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 06:53

Sonia005
Týýýý jo, a to mě ani nenapadlo....jinak čokoláda z receptu docela dlouho tuhne, asi bych jí příště udělala trochu jinak, bez mléka a místo másla bych dala ztužený tuk. Ale jinak je to fakt dobrota....

Sonia005 16. 12. 2010, 08:02

Angel 666
Nóó, já tu čokopolevu asi vynechám, jen naplním pařížskou šlehačkou a nahoře jen lehce pocukruju.... v každém případě teď bude dost příležitostí to vyzkoušet :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 10:42

Facebook komentáře