Profitterol

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

6050 kalorií
8.0g cukrů
405.0g tuků
275.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s pečícím papírem vytvoříme “šneky”. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut. Po upečení pootevřeme dvířka od trouby a necháme pomalu vychladnout, aby těsto nespadlo. Neotevírat úplně, jinak těsto spadne.
Jakmile máme "šneky" upečeny, necháme je vychladnout a připravíme si krém a to tak, že v kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, naplníme cukrářský sáček, nebo pistoli a krémem plníme "šneky", do kterých jsme si udělali na dně dírky.
Jakmile máme šneky naplněny, vytvoříme si čokoládu, do které budeme šneky namáčet. Čokoládu připravíme ve vodní lázni. Smícháme všechny ingredience, až nám vznikne hladká čokoládová poleva. Naplněné šneky obalíme v čokoládě a necháme ztuhnout v lednici.

Tip k receptu

Šneky můžeme plnit taktéž pudinkem, zmrzlinou, apod.

přidejte na:
Sonia005

15. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
trochu naročne ale stoji to zato vyskúšať

Svetlana 31. 10. 2016, 22:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom da zabrat tento recept, ale je to napokon velmi dobré

dušanka 18. 10. 2017, 12:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobrý recept

palino 06. 01. 2019, 16:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutný recept

katka16031 07. 10. 2019, 20:33

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Včera jsem si koupila v akci pařížskou šlehačku, hádej, čím je zkusím naplnit já? :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 06:53

Sonia005
Týýýý jo, a to mě ani nenapadlo....jinak čokoláda z receptu docela dlouho tuhne, asi bych jí příště udělala trochu jinak, bez mléka a místo másla bych dala ztužený tuk. Ale jinak je to fakt dobrota....

Sonia005 16. 12. 2010, 08:02

Chybějící obrázek
Nóó, já tu čokopolevu asi vynechám, jen naplním pařížskou šlehačkou a nahoře jen lehce pocukruju.... v každém případě teď bude dost příležitostí to vyzkoušet :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 10:42