Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 132

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Balkánské papriky

Balkánské papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg paprik (kapie), 5 rajčat, 100 ml olivového oleje, 8 stroužků česneku, 200 g balkánského sýra

Papriky dáme na suchý plech a opečeme v troubě. Asi na 15 minut dáme papriky změknout do igelitového sáčku. Po změknutí z nich stáhneme šlupku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme. Nasekáme je na kousky a podusíme na oleji doměkka. Podle chut...

Pohár z Pribináčku

Pohár z Pribináčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináčka), 30 piškotů dětských, 100 g jahod, 100 g malin

Do poháru dáme lžíci Pribináčku, pokryjeme piškoty, přidáme jahody pokrájené na plátky. Znovu dáme vrstvu Pribináčku, pokryjeme celými malinami a navrch dáme opět Pribináček.

Mleté hovězí ptáčky

Mleté hovězí ptáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 3 vejce uvařená natvrdo, 3 sterilované okurky, 2 párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, podle potřeby přidáme mléko, promícháme a rozválíme z něj cca 4-5 placiček, které potřeme hořčicí a na které poklademe rozkrájené vejce, párek a okurku. Pak placičky i s náplní zavineme a vytvarujeme z nich váleč...

Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 5 dcl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, lžička majoránky, 600 g Lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrájaný na kocky, posolíme a dusíme asi 10 minút potom pridáme nakrájané zemiaky a dodusíme (podľa potreby podlievame vodou). Potom pridáme rozdr...

Okurková polévka

Okurková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých okurek, 300 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 30 ml olivového oleje, 1000 ml drůbežího vývaru, sůl podle potřeby, 1 lžíce pažitky

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených fazolových lusků, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 500 g brambor, 4 vejce

Fazolky vaříme dokud nezměkknou. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ke zceděným luskům. Dochutíme pepřem a solí. Jako přílohu může použít uvařené brambory a natvrdo uvařené vejce.

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hera, 1 balení jemného tvarohu, 350 g polohrubé mouky, ovocná marmeláda, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení

Tvaroh, polohrubou mouku a změklou heru důkladně promícháme. Těsto uložíme na chvíli do chladu. Těsto vyválíme do obdélníku a rádýlkem nakrájíme čtverečky veliké asi 8x8 cm. Čtverečky potřeme marmeládou a poté přehneme protilehlými rohy k sobě a...

Dia muffiny s kokosem

Dia muffiny s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček celozrnné špaldové mouky, 1 hrneček kokosových lupínků (strouhaných), 1 hrneček rozinek, 1/3 hrnečku rostlinného oleje, 1/3 hrnečku vody, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Hrst rozinek si odložíme stranou. Zbylé rozinky rozmixujeme s vejci. Ke směsi přidáme zbylé suroviny (i odložené rozinky) a těsto nalijeme do formiček na mufffiny. Pečeme přibližně 40 minut v troubě asi na 180°C.

Mandarinková roláda

Mandarinková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 120 g cukru krystalu, 70 g kakaa, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, cukr moučka podle potřeby, 1 konzerva mandarinek

Žloutky sícháme s cukrem krystalem a kakaem a přimícháme tuhý sníh z bílků. Plech vysteleme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme při 200°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Na korpus rozetřeme část šlehačky a stočíme. Napovrch roz...

Perníková buchta z kofoly

Perníková buchta z kofoly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce kakaa, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 300 ml Kofoly

Všechny suroviny promícháme v míse. Přidáme Kofolu a ještě jednou důkladně zamícháme. Umíchané těsto nalijeme do hlubšího vymazaného plechu.Pečeme asi 20-30 minut při teplotě 180°C.

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, 1 balení dětských piškotů, 20 ml malinového sirupu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička cukru krupice, citronová šťáva z 1 citronu, 1 l vody

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nasekáme na kostičky, pokapeme šťávou z citronu. Smícháme se 750 ml vody s cukrem, přidáme k jablkům a začneme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme...

Borůvkovo - banánový moučník

Borůvkovo - banánový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE světlých sušenek, 2 balení BEBE tmavých sušenek, 750 g jemného tvarohu, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 1 balení vanilkového cukru, 5 lžíc cukru moučky, 1 balení borůvkového kompotu, 4 větší banány

Do obdélníkového pekáče na pečení si rozložíme do jedné vrstvy sušenky, nejlépe do tvaru šachovnice. Smícháme tvaroh, tuk, vanilkový cukr a moučkový cukr a utřeme do hladkého krému. Rozložené sušenky lehce potřeme krémem a následně narovnáme dal...

Jednoduchá šlehačková bábovka

Jednoduchá šlehačková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva

Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vymícháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku a prášek do pečiva, dobře zamícháme a vmícháme šlehačku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a pečeme nejprve 10 minut na 20...

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Cibulové ragú

Cibulové ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šalotky, 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 jarní cibulky, sůl, 1 lžička medu, 2-3 dcl červeného vína, olej

Všechny cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na oleji. Lehce je osolíme, přidáme med a podlijeme červeným vínem. Po podlití restujeme tak dlouho, až víno zredukujeme na polovinu - cibulové ragú by něĺo být na pohled medové konzistence.

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, hrst sušených hřibů, 250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkového listy, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška cukru, 1 lžíce octa, 6 vajec, 1 lžíce zeleného kopru

Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v mierne osolenej vode spolu s koreninami. Huby opláchneme a sparime v horúcej vode, zvlášť uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme k zemiakom. Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku, ktorú zriedime mliekom, pridá...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g tvarohu, 250 g Brynzy, 250 g strouhaneho tvrdého sýra, 3 lžíce kopru, 1 vejce, špetka soli

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, bryndzu, postrúhaný syr, posekaný kôpor a dochutíme soľou. Vymiešame na hladkú plnku. Rozotrieme ju na cesto, rozvaľkáme aj druhú časť a pomoc...

Bramborovo - pivní chléb

Bramborovo - pivní chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g celozrné mouky, 250 ml černého piva, cca 100 ml vody, 20 g droždí , 150 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, troška slunečnicových,sezamových, lňených a dýňových semínek

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamov...

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká ciabatta, 1 lžíce steakové omáčky Barbecue nebo pepřové, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 2 plátky šunky, 0,5 papriky, 2 plátky sýra nebo 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, bazalka

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omáčkou. Nadrobno nakrájíme cibulku a papriku, česnek nakrájíme na plátky a rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Na lžíci oleje orestujeme cibul...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Sýrové placky

Sýrové placky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g plísňového sýra, 200 g tvarohu, 3 vejce, 150 g nastrouhaneho bílého chleba, 1 lžíce pažitky, troška mletého pepře, soli podle potřeby, troška muškátového oříšku, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce másla

Plesňový syr a tvaroh pretrieme cez sito. V miske vymiešame vajcia s roztopeným maslom a pridáme k syrovej hmote. Primiešame postrúhany biely chlieb, koreniny a posekanú pažítku, necháme odstať 2-3 hodiny. Z hmoty tvarujeme rovnako veľké placky - ...

stránka: