Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 133

Ovesné flameri

Ovesné flameri

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g ovesných vloček, 500 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 1 lžička skořice, 1 hrst rozinek, 1 hrst vlašských ořechů, 3 jablka

Mléko dáme vařit, když ještě teplé (předtím, než se začne zvedat), přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a mezitím si nasekáme oříšky a nastrouháme oloupaná jablka. Roz...

Reginette Emilliana

Reginette Emilliana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uvařených těstovin, 2 kuřecí prsa, 200 g brokolice, 150 g žampionů, 120 g Nivy, 250 ml sladké trvanlivé smetany, špetka soli, špetka pepře, 150 g strouhaného sýra

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omyté maso nakrájíme na kostky. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Na trošce oleje prudce orestujeme maso a houby. Nepřiléváme vodu, restujeme jenom pár minut...

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Telecí srdce na víně

Telecí srdce na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího srdce, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 pomletá cibule, 100 ml bílého vína, 1 lžička cukru, 1 bobkový list, troška mletého pepře, 30 g hladké mouky, sůl dle potřeby

Na rozpalenom oleji popražíme očistenú a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme cukor, ktorý necháme upražiť na karamel, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a bobkovým listom. Na to položíme pokrájané srdc...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Smržová polévka

Smržová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g smržů, 3 l masového vývaru, 5 žloutků, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 100 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší cibule, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarené osolené smrčky, trochu ich opražíme, posypeme múkou, zalejeme mäsovým vývarom a vínom. Varíme 30 minút, potom precedíme cez sito. Žĺtky z vajec uvarených na tvrdo rozmiešame s maslom, zmes rozotri...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Cuketové smaženky

Cuketové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vnitřek vykrojíme nebo vydlabeme a rozložíme na papírový ubrousek. Poté cuketová kolečka osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji a na ubrousku necháme okapat ...

Chlebík opékaný na italský způsob

Chlebík opékaný na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sendviče, 8 sardinek, 8 plátků uzeného sýra, 4 oloupaná rajčata, 50 ml rostlinného oleje, lžíce másla na vymazani pekače, troška mletého pepře

Plátky sendviča opečieme z jednej strany na rozpálenom oleji do zlata. Potom ich uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom opečenou stranou nahor. Na každý kúsok položíme plátok syra rovnakej veľkosti ako sendvič, jednú sardinku a dve kolieska ...

Falešná hrachovka z cukety

Falešná hrachovka z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 2-3 brambory, 1 menší cibule, 1/2 lžíce másla, 1 kostka zeleninového bujónu, 2-3 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, lžíce majoránky, 2-3 lžíce smetany ke šlehání , troška nasekaného libečeku

V hrnci na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupanou cuketu, nakrájenou na malé kostičky a kostičky brambor. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem,...

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu , 200 g uzeného úhoře, 2 rajčata, 2 cibule, 80 g anglické slaniny, 150 g pečeného telecího z roštěnce, kousek salatové okurky, 4 plátky trvanlivého salámu, 150 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 100 ml olivového oleje, několík kapek Worcesterské omáčky

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a slaninu nakrájame na plátky, podobne aj pečené mäso a salámu. Uhorku olúpeme a pokrájame na hrubé kúsky. Všetko v pest...

Zapékaná paprika plněná sýrem

Zapékaná paprika plněná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik, 200 g strouhaného uzeného sýra, 200 g tvarohu, 2 žloutky, 150 ml zakysané smetany, 50 g másla, špetka soli, 100 g nakrájené šunky

Veké zelené papriky umyjeme a odstránime semenník. Z tvarohu, údeného syru, šunky a soli si pripravíme zmes, ktorú dochutíme naplníme papriky, poukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, zalejeme smotanou a zapečieme cca 30 minút.

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepiči stehno (300g), 300 g jehněčí kýty, 300 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, špetka pálivé mleté červené papriky, 2 lžíce dlouhozrnné rýže, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl podle potřeby

Mäso uvaríme v osolenej vode so zeleninou a čiernym korením. Ku koncu zavaríme ryžu, mäso vyberieme, pokrájame a dáme naspäť. Prichutíme octom alebo citrónovou šťavou a vmiešame kyslú smotanu. Okoreníme mletou pálivou paprikou.

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

Chundelka

Chundelka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, hrubá mouka (polovina hmotnosti brambor), 2 vejce, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml mléka, petrželka

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibu...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Zapékané brambory se slaninou

Zapékané brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 300 g anglické slaniny, 1-2 cibule, 215 g smetany, 250 g Eidamu , kousek sádla, sůl, pepř

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou k...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Dušené kedlubny s houbami

Dušené kedlubny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kedlubnů, 200 g čerstvých hřibů, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli, 1 cibule

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme pokrájaný kaleráb a udusíme. Potom prisypeme huby udusené s mletým čiernym korením a so soľou, ochutíme citrónovou šťavou, prilejeme múku rozšľahanú v troche vody a chvíľu ešte dusíme.

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 80 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 5 bílků, 100 g polohrubé mouky, lžička rumu, sklenka meruňkového džemu

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny, vmícháme do nich rum a mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě, rozehřáté na 200 stupňů, pečeme 10...

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 kuřecí prsíčka, balsamikový ocet, olivový olej, 1 šálek sterilované kukuřice, 1 paprika (kapie), 1 okurka, 2 bagetky, máslo, sůl, pepř

Omytý ledový salát natrháme na kousky, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Ozdobíme plátky papriky, okurky a sterilovanou kukuřicí. Kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky a ochucená solí a pepřem orestujeme na pánvi. Bagetku nakrájeno...

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarohu, 150 g krupice, 2 vejce, 2 lžíce másla do těsta, troška citronové kůry, špetka soli, 50 g cukru moučka, 50 g strouhanky, 150 g másla, 150 g vypeckovaných višni

Z krupice, tvarohu, 2PL masla, vajec, citrónovej kôry, soli vypracujeme cesto. Necháme postať 60 minút. Cesto spracujeme do válčeka, pokrájame na menšie kúsky a naplníme višňami. Urobíme guľky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené preplác...

Slepičí prsa na cibuli

Slepičí prsa na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g slepičích prsou, 4 lžíce hladké mouky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 250 ml sladké smetany, 120 g strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky , 1 lžička majoránky, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička soli

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na väčšie kúsky. Múku zmiešame s paprikou, majoránom, korením a posekaným cesnakom. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v múkovej zmesi, vložíme do pekáča vymasteného maslom. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, dáme n...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

stránka: