Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 137

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Zapečená slanina se špenátem

Zapečená slanina se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špenátu, 4 plátky anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 40 ml smetany, 50 g strouhaného sýra

Spaříme špenátové listy. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mělkou zapékací misku vyložíme plátky slaniny a posypeme špenátovými listy. Vyklepneme vejce a zalijeme smetanou. Posypeme sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme 7-9 minut.

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Plněné husí krky

Plněné husí krky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 husí krky, 200 g vepřového masa z plecka, 1 cibule, 30 g rýže, 100 g hub, 1 vejce, špetka pepře, špetka soli, 40 g sádla, voda

Bravčové mäso aj s cibuľou zomelieme, huby pokrájame, pridáme podusenú vychladnutú ryžu, soľ, korenie, vajce a pomiešame. Čisté husacie krky(len kožky), na jednom konci zviažeme niťou, naplníme hmotou a koniec tiež zviažeme. Naplnené krky osolíme,...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Křupavý makrelový salát

Křupavý makrelový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 10 ml olivového oleje, 150 g hlávkového salátu, 200 g uzené makrely, 20 ml majonézy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme olivovým olejem. Dáme na plech a pečeme asi 15 minut. Mezitím natrháme salátové listy na kousky, makrelu nakrájíme na tenké plátky a vše smícháme majonézou. Posypeme opečeným ...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Lovecký plátek

Lovecký plátek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 250 g telecí pečeně, 300 g bravčovej panenky, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 150 ml bílého vína, špetka pepře, špetka soli, 50 ml vodky, 1 bobkový list

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, osolíme a striedavo všetky súčasti pochúťky na vlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou. Podávame s opekaným...

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 15 g sušených hřibů, 250 g kyselého zelí, 25 g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 1 bobkový list, špetka soli, 1 domácí uzená klobása

Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 24 hodín do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode, pridáme huby, bobkový list a kyslú kapustu. Keď je už mäkká v smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do uvarenej šošovice a na konie...

Koláč lenivé ženy

Koláč lenivé ženy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček máku, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 hrneček rostlinného oleje, 2 hrnečky cukru krystal, 3 vejce

Suroviny spolu dobře vyšleháme. Připravené těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Hotový moučník potřeme jahodovým džemem. Ozdobíme šlehačkou anebo bílkovou polevu.

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařeného uzeného masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, olej

Mäso a očistené zemiaky spolu zomelieme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno.Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vymiešame. Zo zmesi vyformujeme faširky, obalíme rozšľahanými bielkami, strúhankou a vypražíme v rozohriatej masti z oboch strán do čer...

Kuře se zázvorem a saturejkou

Kuře se zázvorem a saturejkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce nakrájené saturejky, 1 lžička soli, 1 lžička zázvoru, ¨3 lžíce másla

Očištěné kuře zvenku i zevnitř potřeme saturejkou, lehce solíme, posypeme zázvorem a pokapeme rozehřátým máslem. Troubu rozpálíme na 180°C a asi hodinu (podle velikosti) v ní kuře pečeme dozlatova.

Medové hrušky s oříšky

Medové hrušky s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 3 lžíce včelího medu, 200 g vlašských ořechů, 1 lžička zázvoru

Hrušky oloupeme zbavíme jádřinců a obalíme ve směsi nasekaných ořechů, zázvoru a tekutého medu. Opatrně je klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Ostružinový krém s mandlemi

Ostružinový krém s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ostružin, 4 balení bílého jogurtu, 100 g cukru krupice, 1 hrst mandlí

Osružiny omyjeme a dohladka rozmixujeme v mixéru. Přidáme cukr, bílý jogurt a nasekané nebo nastrouhané spařené mandle a dobře promícháme. Přelijeme do mističek a dozodbíme několika plody ostružin.

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tortellin, 200 g šunkového salámu, 1 balení smetany ke šlehání , kukuřice, hrášek, mrkev, olej

Tortelliny necháme uvařit v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme šunkový salám na malé kostičky, který opečeme na pánvi. Přidáme trochu kukuřice nebo hrášku nebo mrkve ( dle libosti ). Necháme změknout. Jakmile jsou tortelliny h...

Dušená zelená fazolka s houbami

Dušená zelená fazolka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g čerstvých hub, 40 g sádla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 60 g hladké mouky, pažitka

Cibuľku pokrájame na tenké plátky, zapeníme na masti, pridáme umyté posekané huby, drvenú rascu, mleté korenie a soľ, podlejeme ju a dusíme. Neskôr pridáme očistenú zelenú fazuľku pokrájanú na tenké rezance. Za podlievania ju udusíme s hubami do m...

Oříškové řezy za 15 minut

Oříškové řezy za 15 minut

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 65 g cukru krupice, 100 g lískových oříšků, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g čokolády na vaření

Lískové oříšky najemno umeleme. Žloutky vymícháme s cukrem a přidáme k nim namleté lískové oříšky a nakonec tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme asi 10 minut. Mezitím si ušleháme šlehačku a nastrouháme...

Jarní vitaminová bomba

Jarní vitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek karotky, 1 svazek cibule, 1 hlávkový salát, 4 žampiony, 2 mladé kaleráby, 10 lusků mladého hrášku, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzeného sýru oštiepok, citronová šťáva, špetka soli, lžička cukru

Očistenú umytú jarnú zeleninu, huby a cibuľku aj s vňaťou pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor, postrúhany syr a zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou. Zmes dobre, ale zľahka premiešame a necháme v chlade odležať.

Houbová kaše

Houbová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hřibů, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml kečupu, 100 ml červeného vína, 1 cibule , 4 stroužky česneku, troška majoránky, špetka soli

Posekanú cibuľu s rozotretým cesnakom opražíme na slanine, pridáme huby zomleté v mlynčeku na mäso, ďalej múku, kečup, majorán a soľ, všetko dobre premiešame a udusíme. Keď kaša zhustne, odstavíme ju a dochutíme červeným vínom. Podávame s opražený...

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 500 g točeného salámu, 400 g tvrdého sýru, 2 vejce, 1/2 šálku hladké mouky, 1/2 hrnečku strouhanky

Malé cibule s průměrem do 5 cm (spíš podlouhlé) nakrájíme na kolečka. Plátky sýra o šířce asi 1 cm nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jedna porce jsou asi dvě 10 - 15 cm špejle. Napícháme za sebou ...

stránka: