Slovenská zelňačka z čerstvého zelí
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4680
kalorií
1.0g
cukrů
121.0g
tuků
146.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvaříme do poloměkka. Přidáme rajčatovou šťávu, kmín, sůl, nakrájené brambory, uzené maso a klobásu a vaříme. Z mouky, soli, oleje a nahrubo nakrájené cibule připravíme zápražku, odstavíme ji, přimícháme papriku, zalijeme studenou vodou, promícháme a přes síto propasírujeme do polévky. Rozvaříme, dle potřeby ještě dolijeme vodu a dochutíme.
uschi330. 05. 2010
Ingredience
- 0,5 kg vepřového masa
- 4-5 brambor
- 1/4 l rajčatové šťávy
- asi 2 l vody
- 200 g uzeného masa
- 150 g domácí klobásy
- trocha rostlinného oleje
- trocha soli
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté papriky
- trochu cukru krystal
- 1 kostka masoxu
- 12 kuliček pepře
- 1 hlávka bílého zelí /asi 1 kg/
- 3 bobkové listy
- 2 cibule
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.