Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
4680 kalorií 1.0g cukrů 121.0g tuků 146.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvaříme do poloměkka. Přidáme rajčatovou šťávu, kmín, sůl, nakrájené brambory, uzené maso a klobásu a vaříme. Z mouky, soli, oleje a nahrubo nakrájené cibule připravíme zápražku, odstavíme ji, přimícháme papriku, zalijeme studenou vodou, promícháme a přes síto propasírujeme do polévky. Rozvaříme, dle potřeby ještě dolijeme vodu a dochutíme.


Přidat na Pinterest
uschi3

30. 05. 2010, Recept navštíven: 9668x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře