Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

4680 kalorií
1.0g cukrů
121.0g tuků
146.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvaříme do poloměkka. Přidáme rajčatovou šťávu, kmín, sůl, nakrájené brambory, uzené maso a klobásu a vaříme. Z mouky, soli, oleje a nahrubo nakrájené cibule připravíme zápražku, odstavíme ji, přimícháme papriku, zalijeme studenou vodou, promícháme a přes síto propasírujeme do polévky. Rozvaříme, dle potřeby ještě dolijeme vodu a dochutíme.

přidejte na:
uschi3

30. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné, vydatne
hanka 24. 04. 2018, 15:36