Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Halušky se zelím a uzeným

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 55min , porce

1416 kalorií, 7.0g cukrů, 18.0g tuků, 50.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti.
Dále si uvaříme balíček kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na pánvi. Poté přidáme halušky a zelí. Na talíři vše posypeme nastrouhaným sýrem.

Jana Langrová

21. 06. 2010, Recept navštíven: 4939x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Instantní halušky se zelím

Instantní halušky se zelím

Halušky uvaříme podle návodu na sáčku. Bokem povaříme sterilované zelí, ze kterého slijeme vodu a vyškvařím...

Halušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a...

Zobrazit všechny podobné recepty k Halušky se zelím a uzeným Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
výborné, já do zelí přidávám jedno oloupané nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

10. 03. 2014, 13:26

Přidat komentář
Hloušková
Miluji tohle jídlo, ještě je dělám s nivou a ty jsou též výborné.

Hloušková 06. 02. 2011, 23:04

Lenulinka
já přidávám k haluškám salám a je to moc dobré

Lenulinka 02. 12. 2011, 22:27

Facebook komentáře