Halušky se zelím a uzeným
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1416
kalorií
7.0g
cukrů
18.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidší než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky, které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti.
Dále si uvaříme balíček kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na pánvi. Poté přidáme halušky a zelí. Na talíři vše posypeme nastrouhaným sýrem.
Jana Langrová21. 06. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: jablko
planeta 10. 03. 2014, 14:26
© 2024, Railsformers s.r.o.