Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Halušky se zelím a uzeným

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 55min
Nutriční hodnoty
1416 kalorií 7.0g cukrů 18.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti.
Dále si uvaříme balíček kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na pánvi. Poté přidáme halušky a zelí. Na talíři vše posypeme nastrouhaným sýrem.


Přidat na Pinterest
Jana Langrová

21. 06. 2010, Recept navštíven: 5485x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
výborné, já do zelí přidávám jedno oloupané nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

10. 03. 2014, 13:26

Přidat komentář
Hloušková
Miluji tohle jídlo, ještě je dělám s nivou a ty jsou též výborné.

Hloušková 06. 02. 2011, 23:04

Lenulinka
já přidávám k haluškám salám a je to moc dobré

Lenulinka 02. 12. 2011, 22:27

Facebook komentáře