Kouskův candát na víně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
384
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Z čerstvé vykuchané ryby odstraníme šupiny (oškrábeme nožem) a omyjeme ji. Osolíme, pokmínujeme, lehce opepříme a zakápneme citrónem nebo limetkou. Do břišní dutiny vložíme svazek petrželové natě spolu se stroužkem česneku. Do pekáčku i na rybu položíme pár plátků másla. Candáta podlijeme trochou bílého vína. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C. Menší kousek pečeme cca 30 minut, větší cca 40 až 50 minut. V průběhu pečení podlíváme vínem. Na závěr grilujeme kůrčičku.
Tip k receptu
Bylinky si můžeme vybrat dle chuti, například libeček nebo kopr.
Podáváme s vařenou zeleninou a opečenou bagetkou.
15. 11. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.