Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křehké meruňkové rohlíčky (croisanty)

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 40min
Nutriční hodnoty
610 kalorií 0.0g cukrů 1.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Meruňky vyjmeme ze šťávy a dáme okapat, pak si je podle potřeby přepůlíme, až máme celkem 16 kousků. Utřeme si máslo s cukrem, přidáme citronovou šťávu a vmícháme do tvarohu (cukr i citronovou šťávu co do množství můžeme upravit dle vlastní chuti). Pak rozbalíme těsto, které nejprve podélně přepůlíme (stačí tupou stranou nože). Každou půlku pak rovněž přepůlíme svisle, čímž získáme 8 obdélníčků, které přepůlíme napříč, aby vzniklo 16 trojůhelníčků. Vezmeme jednotlivý trojúhelníček a upravíme si ho podle potřeby - tj. roztahneme trochu horní, širší, část do šířky a protáhneme dolní část. Pak na širší konec dáme moka lžičku tvarohu, kousek meruňky a zavineme, takže úzký konec budoucího rohlíčku máme navinutý nahoře. Volné konce zkroutíme podle své osy a ohneme do tvaru rohlíčku. Dáme na plech a upečeme do zlatova - já peču v mikrovlnce v programu crisp, tedy cca 6-7 minut. Pečeme-li v klasické troubě, přistupujeme k tomu jako kdybychom pekli štrůdl z listového těsta.


Přidat na Pinterest
Ajaja

24. 05. 2010, Recept navštíven: 3875x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
croissanty vyzerajú prekrásne, vyskúšam

14. 06. 2017, 10:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo perfektné rohlíčky

01. 07. 2017, 21:04

Přidat komentář

Facebook komentáře