Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krém Karamel

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
580 kalorií 1.0g cukrů 41.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme zkaramelizovat do mírně hnědé barvy. Polovinu karamelu hned rozlijeme do předem máslem vymazaných formiček, tak aby to bylo mírně pokryto karamelem. Do zbylého karamelu přilejeme 2/3 mléka, zbytek cukru a vanilkový cukr. Potom přilijeme pudinkový prášek se zbylým mlékem.
Vejce pečlivě rozšleháme a za stálého míchání přilejeme do karamelové hmoty, kterou zahříváme nad párou. Zhoustlý krém procedíme a za občasného míchání necháme prochladnout. Prochladlý krém rozdělíme do formiček s karamelem.
Naplněné formičky vložíme do nádoby s vodou a pečeme asi hodinu v mírně zahřáté troubě.
Vychhladlý krém vyklopíme na talířek a ozdobíme šlehačkou s moučkovým cukrem.


Přidat na Pinterest
Trisha

03. 05. 2011, Recept navštíven: 3275x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná sladkosť, taka netradičná

02. 11. 2016, 19:26

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krem vydarený

19. 03. 2017, 19:51

Přidat komentář

Facebook komentáře