Krém Karamel
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme zkaramelizovat do mírně hnědé barvy. Polovinu karamelu hned rozlijeme do předem máslem vymazaných formiček, tak aby to bylo mírně pokryto karamelem. Do zbylého karamelu přilejeme 2/3 mléka, zbytek cukru a vanilkový cukr. Potom přilijeme pudinkový prášek se zbylým mlékem.
Vejce pečlivě rozšleháme a za stálého míchání přilejeme do karamelové hmoty, kterou zahříváme nad párou. Zhoustlý krém procedíme a za občasného míchání necháme prochladnout. Prochladlý krém rozdělíme do formiček s karamelem.
Naplněné formičky vložíme do nádoby s vodou a pečeme asi hodinu v mírně zahřáté troubě.
Vychhladlý krém vyklopíme na talířek a ozdobíme šlehačkou s moučkovým cukrem.
03. 05. 2011