Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Krém Karamel

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 20min , porce

580 kalorií, 1.0g cukrů, 41.0g tuků, 30.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme zkaramelizovat do mírně hnědé barvy. Polovinu karamelu hned rozlijeme do předem máslem vymazaných formiček, tak aby to bylo mírně pokryto karamelem. Do zbylého karamelu přilejeme 2/3 mléka, zbytek cukru a vanilkový cukr. Potom přilijeme pudinkový prášek se zbylým mlékem.
Vejce pečlivě rozšleháme a za stálého míchání přilejeme do karamelové hmoty, kterou zahříváme nad párou. Zhoustlý krém procedíme a za občasného míchání necháme prochladnout. Prochladlý krém rozdělíme do formiček s karamelem.
Naplněné formičky vložíme do nádoby s vodou a pečeme asi hodinu v mírně zahřáté troubě.
Vychhladlý krém vyklopíme na talířek a ozdobíme šlehačkou s moučkovým cukrem.

Trisha

03. 05. 2011, Recept navštíven: 3144x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Krém Karamel

Krém Karamel

Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme z...

Zobrazit všechny podobné recepty k Krém Karamel Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná sladkosť, taka netradičná

02. 11. 2016, 19:26

Přidat komentář

Facebook komentáře