Křupavé škvarkové pagáčky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2076
kalorií
10.0g
cukrů
27.0g
tuků
78.0g
bílkovin
Příprava
Droždí rozmrvíme do smetany a necháme napučet. Škvarky posekáme a smícháme s 1/3 mouky. Zbylou mouku smícháme se smetanou, se solí, 2 vejci a vypracujeme těsto, které na pomoučené pracovní desce vyválíme. Těsto potřeme škvarkami a přeložíme jako obálku. Vyválíme a opět přeložíme jako obálku. Postup opakujeme ještě 2 krát. Z vyváleného těsta poté vykrajujeme menší pagáčiky, přeložíme je na plech, navrch pagáčků nožem uděláme mřížku a chvíli necháme kynout. Potřeme je vejcem a upečeme.
uschi324. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.