Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pokrmy z hub

Guláš z václavek

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpaři...

Houbová směs na topinky

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. T...

Smažené žampiony

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat...

Výborný houbový guláš bez mouky

Houby dobře očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme houby, rozdrobíme kostku masoxu, osolíme, opepří...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...