Smažené žampiony

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
8min

Celkový čas

18min

Porce


Nutriční hodnoty

2876 kalorií
6.0g cukrů
11.0g tuků
85.0g bílkovin


Příprava

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem.
Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Tip k receptu

Do strouhanky můžeme přidat strouhaný parmazán nebo eidam.

přidejte na:
uschi3

29. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Já navíc do strouhanky přidala trochu strouhaného parmazánu, takže chuť byla o něco výraznější. Jinak je to dobrá klasika. Nejsou-li k dispozici lesní houby, tak také sahám po žampionech.
Přidané ingredience: strouhaný parmazán

10. 11. 2012, 09:52

maruskaji
Do vajíček přidávám špetku Vegety bez glutamátu. Jinak náš oblíbený klasický a osvědčený recept. Podávám se šopským salátem.
Přidané ingredience: špetka Vegety bez glutamátu

24. 02. 2013, 20:06

Lucie
Žampiony děláme úplně stejně, taková klasika, kde se nedá moc co zkazit :)

22. 09. 2013, 20:10

planeta
smažené žampiony jsou u nás oblíbené, do vajíčka přidávám 3 lžíce piva
Přidané ingredience: pivo

21. 03. 2014, 06:44

katka16031
velmi chutne smžene šampiony,je to klasicky postup ale dobrý

29. 10. 2016, 17:57

dušanka
občas robím tieto smažene šampinony, su dobré

26. 12. 2016, 20:10

hanka
je to osvedčený dobrý recept

18. 02. 2017, 18:56

majka
smažene šampiony robím rada, su nenáročné a syte

16. 05. 2017, 19:20

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.