Houbové rizoto se zakysanou smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2196
kalorií
0.0g
cukrů
98.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vsáknout a přiléváme zeleninový vývar a dusíme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec osolíme, opepříme a do krémového rizota vmícháme zakysanou smetanu. Vypneme a vmícháme ještě lžíci másla a půl hrnku strouhaného parmazánu. Podáváme sypané zbytkem parmazánu.
Sonia00506. 08. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.