Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2196 kalorií
0.0g cukrů
98.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vsáknout a přiléváme zeleninový vývar a dusíme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec osolíme, opepříme a do krémového rizota vmícháme zakysanou smetanu. Vypneme a vmícháme ještě lžíci másla a půl hrnku strouhaného parmazánu. Podáváme sypané zbytkem parmazánu.

přidejte na:
Alakarte.cz

06. 08. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
dobre zdrave lahke rizoto

30. 05. 2016, 09:48

palino
rizoto robím podobne

31. 01. 2018, 21:09

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.