Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 30min , porce

552 kalorií, 0.0g cukrů, 51.0g tuků, 22.0g bílkovin

Příprava

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření pár kuliček a mírně prosolíme, nožky je možné svázat, ale není to vůbec nutné.
Na osmaženou cibulku vložíme do pekáče kuře, napřed prsíčky dolů a pak obrátíme. Mírně podlijeme horkou vodou a za častého obracení a podlévání upečeme do měkka. Šťávu buď necháme přírodní nebo je možné i zahustit oříškem másla smíchaného s hladkou moukou a krátce povařit.

Bulb Tip k receptu

Jelikož mám ráda na drůbeži křupavou kůrčičku, trochu ke konci kuře posypu cukrem či medem, pozor, ať se nespálí, to jde rychle! Pokud máme rychlovzdušnou troubu, udělá se sama i bez cukru. Nejlepší příloha se mi osvědčila vařené brambory a případně kompot.

Roxana

10. 01. 2010, Recept navštíven: 3775x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kuře a lá bažant Link-arrow
Thumb

Bylinkové brambory

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s utřeným česnekem, pepřem, solí a kořením....


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vywkúšaný recept, velmi dobre a chutne kura

03. 10. 2016, 14:50

Přidat komentář
passita
taky jsem někdy chtěla zkusit potřít kuře medem,ale ještě jsem se k tomu nedostala.

passita 10. 01. 2010, 19:22

Roxana
Neboj nasládlé nebude,ale ta kůůůůůrčička, akorát nevím co máš za troubu, radši se moc nevzdaluj, já pustím ještě horký vzduch a je to spálené jen hlavu otočím.

Roxana 10. 01. 2010, 19:32

Angel 666
Jo, křestem s teplovzdušnou troubou si musí projít každý. Já jako první jsem v ní pekla závin, posypala jsem ho navrchu skořicovým cukrem a po prvních pěti minutách jsem seškrabovala uhlí.

Angel 666 10. 01. 2010, 19:57

Angel 666
Ještě k receptu- já přilévám ke kuřeti trochu bílého vína na začátku pečení a přidávám ještě bobkový list.

Angel 666 10. 01. 2010, 20:00

Roxana
Angel, velmi správně, tak to funguje. Vidíš, vylepšení, bobkáč jsem v receptu neměla (je hodně starý), ale hodí se a vínem se ještě žádné jídlo nezkazilo. Tak křest máme koukám za sebou obě...jo to je rychlovka!

Roxana 10. 01. 2010, 21:11

Roxana
Passito, nebudeš litovat. Já k tomu přišla náhodou, ale to je story. A už mi to zůstalo, holky, přiznám se, dávám tam pronikavě víc jak pepře, tak všeho, jinak by to nemělo šmrnc, tak si to uzpůsobte. Pak se u oběda celá rodina raduje, jak tahá kuličky a kousne do pepře. Ono to jde dát do čajítka, to dělám v omáčkách, ale tady se mi to nějak nelíbí...

Roxana 10. 01. 2010, 21:16

Angel 666
Kuře ala bažant už léta vařím na velikonoční sobotu, jako přílohu míváme nové brambory, to je vždycky poprvé, co je na jaře koupím. Já se na tohle vždycky těším právě kvůli těm bramborám :o). Jo, ještě vždycky na talíř každému přidám kompotovanou půlku hrušky nebo dvě půlky(podle velikosti) a do těch důlků v hruškách dávám brusinkový kompot. Skvěle se to k tomu hodí a vypadá to slavnostně, když je to na velikonoční stůl.

Angel 666 10. 01. 2010, 22:35

passita
tak ste mě přemluvily

passita 11. 01. 2010, 20:08

Roxana
V tom případě za všechny Dobrou chuť!

Roxana 11. 01. 2010, 22:28

passita
díky,bylo to vynikající

passita 13. 01. 2010, 15:59

Roxana
No to mne těší, takže přidám historku, jak se tento recept u nás ujal. Děti byly malé, já šla vařit a koukám tak na kuře a nevěděla jsem jak ho připravit. Tak jsem se zeptala drahé polovice, ta jsa zabrána v cosi jiného, odvětila: "udělej to jak chceš, třeba jako bažanta..." Já jsem nelenila, letěla pro starou kuchařku a poctivě mu splnila přání. Pak koukal udiveně do talíře, ani nevěděl že si to vlastně přál...tak vidíš chlapy! No a od té doby ho děláme dost často.A je to 20 let....

Roxana 13. 01. 2010, 20:01

passita
pěkná historka :-))

passita 16. 01. 2010, 13:53

Facebook komentáře