Chybějící obrázek

Kuře a lá bažant

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

552 kalorií
0.0g cukrů
51.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření pár kuliček a mírně prosolíme, nožky je možné svázat, ale není to vůbec nutné.
Na osmaženou cibulku vložíme do pekáče kuře, napřed prsíčky dolů a pak obrátíme. Mírně podlijeme horkou vodou a za častého obracení a podlévání upečeme do měkka. Šťávu buď necháme přírodní nebo je možné i zahustit oříškem másla smíchaného s hladkou moukou a krátce povařit.

Tip k receptu

Jelikož mám ráda na drůbeži křupavou kůrčičku, trochu ke konci kuře posypu cukrem či medem, pozor, ať se nespálí, to jde rychle! Pokud máme rychlovzdušnou troubu, udělá se sama i bez cukru. Nejlepší příloha se mi osvědčila vařené brambory a případně kompot.

přidejte na:
Roxana

10. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vywkúšaný recept, velmi dobre a chutne kura
majka 03. 10. 2016, 16:50