Kuřecí játrová paštika se šalvějí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
2484
kalorií
0.0g
cukrů
225.0g
tuků
97.0g
bílkovin
Příprava
Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut doměkka. Uvařená játra přelijeme do mísy a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme tyčovým mixérem dohladka. Poté přilijeme tolik smetany, aby měla paštika konzistenci hustší omáčky. Dochutíme solí a pepřem, dáváme pozor, aby jsme paštiku nepřesolili. Poté přelijeme do připravených mističek a zalijeme zbytkem másla, které jsme rozehřáli s lístky šalvěje. Vychladíme. V lednici vydrží asi 5 dní.
Tip k receptu
Bylinky můžeme použít dle vlastní chuti.
Sonia00531. 12. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.