Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2484 kalorií
0.0g cukrů
225.0g tuků
97.0g bílkovin


Příprava

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut doměkka. Uvařená játra přelijeme do mísy a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme tyčovým mixérem dohladka. Poté přilijeme tolik smetany, aby měla paštika konzistenci hustší omáčky. Dochutíme solí a pepřem, dáváme pozor, aby jsme paštiku nepřesolili. Poté přelijeme do připravených mističek a zalijeme zbytkem másla, které jsme rozehřáli s lístky šalvěje. Vychladíme. V lednici vydrží asi 5 dní.

Tip k receptu

Bylinky můžeme použít dle vlastní chuti.

přidejte na:
Sonia005

31. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
celkom dobra paštika

17. 04. 2016, 19:01

Chybí obrázek
Vypadá úžasně!

18. 04. 2016, 17:09

Chybí obrázek
vyborna chutna pašteka

24. 12. 2016, 21:04

Chybí obrázek
kuracia pašteka je velmi chutná

24. 03. 2017, 14:34

Přidat komentář
Chybí obrázek
Dneska jsem dělala paštiku podle stejného receptu z Apetitu. Jen jsem do ní navíc přidala sušené brusinky a nahrubo sekané mandle. Já jsem sice neochutnala, protože nejím žádné vnitřnosti, ale podle manžela je dokonalá :o). Přidávám Ti sem aspoň fotečku.

Angel 666 30. 07. 2012, 23:02

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.