Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
2484 kalorií 0.0g cukrů 225.0g tuků 97.0g bílkovin

Příprava

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut doměkka. Uvařená játra přelijeme do mísy a přidáme nakrájené máslo a vyšleháme tyčovým mixérem dohladka. Poté přilijeme tolik smetany, aby měla paštika konzistenci hustší omáčky. Dochutíme solí a pepřem, dáváme pozor, aby jsme paštiku nepřesolili. Poté přelijeme do připravených mističek a zalijeme zbytkem másla, které jsme rozehřáli s lístky šalvěje. Vychladíme. V lednici vydrží asi 5 dní.

Bulb Tip k receptu

Bylinky můžeme použít dle vlastní chuti.


Přidat na Pinterest
Sonia005

31. 12. 2011, Recept navštíven: 5286x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobra paštika

17. 04. 2016, 19:01

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vypadá úžasně!

18. 04. 2016, 17:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborna chutna pašteka

24. 12. 2016, 21:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kuracia pašteka je velmi chutná

24. 03. 2017, 14:34

Přidat komentář
Angel 666
Dneska jsem dělala paštiku podle stejného receptu z Apetitu. Jen jsem do ní navíc přidala sušené brusinky a nahrubo sekané mandle. Já jsem sice neochutnala, protože nejím žádné vnitřnosti, ale podle manžela je dokonalá :o). Přidávám Ti sem aspoň fotečku.

Angel 666 30. 07. 2012, 23:02

Facebook komentáře