Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
68
kalorií
10.0g
cukrů
1.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava.
V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu.
Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a protřepeme, aby se vše pěkně obalilo.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo jen samotné, jako pohoštění k vínu.
Tip k receptu
I když kečup používám při vaření opravdu jen výjmečně, v tomto receptu je nenahraditelný.
Někdy přidávám do kečupové směsi utřený stroužek česneku.
11. 11. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.