Květák jako mozeček

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
10min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

760 kalorií
1.0g cukrů
72.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a zalijeme rozmíchanými vejci a směs lehce promícháváme, až se spojí s květákem a srazí se.

přidejte na:
Evík

31. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Já si dám na pánev trochu vody a olivového oleje, květák nakrájím na menší kousky nechám pozvolna než se voda vyvaří, cibuli připravím samostatně a jakmile je květák měkčí přidám koření a rozšlehaná vejce a za chvilku je hotovo.
Přidané ingredience: špetka chilli

maruskaji 21. 02. 2013, 22:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
poznám túto prípravu , je výborná

katka16031 14. 12. 2018, 20:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vcelku dobre jedenie

majka 19. 02. 2019, 09:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobre urobený karfiol

hanka 25. 02. 2019, 21:12

Přidat komentář
JanaB
Já květák rozeberu na růžičky a odstraním tuhé části, které se dají použít do polévky. Dávám do vařící vody a uvařený rozmačkám šťuchadlem na brambory. Výborný oběd.

JanaB 21. 08. 2011, 12:14

Chybějící obrázek
Lidé, myslete! Proč nechávat květák vychladnout? Škoda času i energie. Neopisujte bezmyšlenkovitě recepty.

Jarouš 24. 08. 2011, 16:57

Chybějící obrázek
Proč nechat vychladnout? když ho krájím přidržuji si ho rukou,tak abych se nespálila.

Evík 26. 08. 2011, 20:01