Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Květák jako mozeček

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 15min
Nutriční hodnoty
760 kalorií 1.0g cukrů 72.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a zalijeme rozmíchanými vejci a směs lehce promícháváme, až se spojí s květákem a srazí se.


Přidat na Pinterest
Evík

31. 03. 2010, Recept navštíven: 7565x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já si dám na pánev trochu vody a olivového oleje, květák nakrájím na menší kousky nechám pozvolna než se voda vyvaří, cibuli připravím samostatně a jakmile je květák měkčí přidám koření a rozšlehaná vejce a za chvilku je hotovo.
Přidané ingredience: špetka chilli

21. 02. 2013, 22:24

Přidat komentář
JanaB
Já květák rozeberu na růžičky a odstraním tuhé části, které se dají použít do polévky. Dávám do vařící vody a uvařený rozmačkám šťuchadlem na brambory. Výborný oběd.

JanaB 21. 08. 2011, 12:14

Thumb
Lidé, myslete! Proč nechávat květák vychladnout? Škoda času i energie. Neopisujte bezmyšlenkovitě recepty.

Jarouš 24. 08. 2011, 16:57

Evík
Proč nechat vychladnout? když ho krájím přidržuji si ho rukou,tak abych se nespálila.

Evík 26. 08. 2011, 20:01

Facebook komentáře