Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Květák jako mozeček

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 15min , porce

760 kalorií, 1.0g cukrů, 72.0g tuků, 25.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a zalijeme rozmíchanými vejci a směs lehce promícháváme, až se spojí s květákem a srazí se.

Evík

31. 03. 2010, Recept navštíven: 6752x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Květák jako mozeček

Květák jako mozeček

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladno...

Zobrazit všechny podobné recepty k Květák jako mozeček Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já si dám na pánev trochu vody a olivového oleje, květák nakrájím na menší kousky nechám pozvolna než se voda vyvaří, cibuli připravím samostatně a jakmile je květák měkčí přidám koření a rozšlehaná vejce a za chvilku je hotovo.
Přidané ingredience: špetka chilli

21. 02. 2013, 22:24

Přidat komentář
JanaB
Já květák rozeberu na růžičky a odstraním tuhé části, které se dají použít do polévky. Dávám do vařící vody a uvařený rozmačkám šťuchadlem na brambory. Výborný oběd.

JanaB 21. 08. 2011, 12:14

Thumb
Lidé, myslete! Proč nechávat květák vychladnout? Škoda času i energie. Neopisujte bezmyšlenkovitě recepty.

Jarouš 24. 08. 2011, 16:57

Evík
Proč nechat vychladnout? když ho krájím přidržuji si ho rukou,tak abych se nespálila.

Evík 26. 08. 2011, 20:01

Facebook komentáře