Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kysané zelí dušené

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 45min
Nutriční hodnoty
1036 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Ze sáčku kysaného zelí odstřihneme růžek a nálev slijeme do hrníčku. Sáček nemačkáme, jenom necháme nálev volně vytéci. Poté sáček zcela otevřeme, zelí vysypeme do kastrolu a zalijeme asi 300 ml vody. Zelí rozmícháme, osolíme, kastrol přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme. Zelí občas zamícháme, podle potřeby nepatrně podlijeme a asi po 30 minutách by mělo být zelí udušené. Než se zelí udusí, tak oloupeme cibuli, nakrájíme a na sádle usmažíme do lehkého zrůžovění. Oškrábaný a omytý syrový brambor nastrouháme na kaši nebo s 1 lžící vody rozmixujeme. Jakmile je zelí měkké, tak do něho dáme smaženou cibuli a brambor. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, zelí osladíme, ochutíme octem a můžeme přidat i trochu slitého nálevu.

Bulb Tip k receptu

Kysané dušené zelí podáváme nejčastěji k pečenému masu a různým druhům knedlíků. Pokud je zelí v sáčku hodně kyselé, můžete ho před vařením propláchnout vodou.


Přidat na Pinterest
JanaB

12. 03. 2012, Recept navštíven: 30887x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do zelí přidávám i jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

02. 06. 2014, 11:59

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

10. 04. 2016, 12:13

Přidat komentář

Facebook komentáře