Kysané zelí dušené

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
35min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1036 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

Ze sáčku kysaného zelí odstřihneme růžek a nálev slijeme do hrníčku. Sáček nemačkáme, jenom necháme nálev volně vytéci. Poté sáček zcela otevřeme, zelí vysypeme do kastrolu a zalijeme asi 300 ml vody. Zelí rozmícháme, osolíme, kastrol přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme. Zelí občas zamícháme, podle potřeby nepatrně podlijeme a asi po 30 minutách by mělo být zelí udušené. Než se zelí udusí, tak oloupeme cibuli, nakrájíme a na sádle usmažíme do lehkého zrůžovění. Oškrábaný a omytý syrový brambor nastrouháme na kaši nebo s 1 lžící vody rozmixujeme. Jakmile je zelí měkké, tak do něho dáme smaženou cibuli a brambor. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, zelí osladíme, ochutíme octem a můžeme přidat i trochu slitého nálevu.

Tip k receptu

Kysané dušené zelí podáváme nejčastěji k pečenému masu a různým druhům knedlíků. Pokud je zelí v sáčku hodně kyselé, můžete ho před vařením propláchnout vodou.

přidejte na:
JanaB

12. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
do zelí přidávám i jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

02. 06. 2014, 11:59

Chybí obrázek
dobrý recept

10. 04. 2016, 12:13

Chybí obrázek
ako príloha k pečenému mäsu vyborné

21. 06. 2017, 09:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.