Langoše
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1380
kalorií
24.0g
cukrů
31.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme kostku cukru, zalijeme asi 1 dl mléka a necháme vzejít kvásek. Pak znovu zalijeme mlékem, osolíme a těsto hněteme tak dlouho, až začne dělat bubliny a jde od vařečky. Povrch porášíme moukou a necháme vykynout. Pak namočíme lžíci do hladké mouky a vykrajujeme z těsta kousky, poklademe na pomoučený vál, uděláme malé bochánky, které necháme chvíli kynout. Pak je rukama vytaháme nebo válečkem rozválíme do placek a vložíme do rozpáleného oleje. Opečeme po obou stranách. Namažeme kečupem posypeme sýrem a můžeme podávat.
KATZVEL27. 05. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.