Lilková pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1100
kalorií
103.0g
cukrů
101.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka.
Po vychlazení je rozpůlíme a dužinu vydlabeme lžící. A přes noc (nebo aspoň na hodinu) necháme dužinu na cedníku odkapávat. Zbavíme se tak přebytečné šťávy.
Příprava na druhý den je už velmi rychlá.
Lilek a cibuli nakrájíme najemno, smícháme je s žervé, utřeným česnekem, zastříkeneme olejem a balsamicem a osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme k opečenému chlebu posypané nasucho opečeným piniovými oříšky.
Tip k receptu
Můžeme přidat také nasekané olivy či sušená rajčata. Pomazánka je nejlepší odleželá - na druhý den je prostě úžasná!
sonizna26. 10. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.