Lilková pomazánka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1100 kalorií
103.0g cukrů
101.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka.
Po vychlazení je rozpůlíme a dužinu vydlabeme lžící. A přes noc (nebo aspoň na hodinu) necháme dužinu na cedníku odkapávat. Zbavíme se tak přebytečné šťávy.
Příprava na druhý den je už velmi rychlá.
Lilek a cibuli nakrájíme najemno, smícháme je s žervé, utřeným česnekem, zastříkeneme olejem a balsamicem a osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme k opečenému chlebu posypané nasucho opečeným piniovými oříšky.

Tip k receptu

Můžeme přidat také nasekané olivy či sušená rajčata. Pomazánka je nejlepší odleželá - na druhý den je prostě úžasná!

přidejte na:
sonizna

26. 10. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskušala som a chutilo

Svetlana 27. 10. 2015, 18:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nechutila velmi

palino 07. 01. 2016, 13:05

Přidat komentář