Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lilková pomazánka

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1100 kalorií 103.0g cukrů 101.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Lilky si připravíme nejlépe den předem. Propícháme je vidličkou a pečeme hodinu na 200 °C doměkka.
Po vychlazení je rozpůlíme a dužinu vydlabeme lžící. A přes noc (nebo aspoň na hodinu) necháme dužinu na cedníku odkapávat. Zbavíme se tak přebytečné šťávy.
Příprava na druhý den je už velmi rychlá.
Lilek a cibuli nakrájíme najemno, smícháme je s žervé, utřeným česnekem, zastříkeneme olejem a balsamicem a osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme k opečenému chlebu posypané nasucho opečeným piniovými oříšky.

Bulb Tip k receptu

Můžeme přidat také nasekané olivy či sušená rajčata. Pomazánka je nejlepší odleželá - na druhý den je prostě úžasná!


Přidat na Pinterest
sonizna

26. 10. 2015, Recept navštíven: 1365x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskušala som a chutilo

27. 10. 2015, 18:58

palino
Restaurant_star Restaurant_star
nechutila velmi

07. 01. 2016, 13:05

Přidat komentář

Facebook komentáře