Lilkovo-rajčatová omáčka pro nejmenší
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
122
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednotlivé kolečka mírně posolíme a necháme přibližně 10 minut takzvaně opotit. Poté suchým papírovým ubrouskem lilek osušíme. Na připravenou pánev si nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Lilek nakrájíme na opravdu malé kostičky a na olivovém oleji smažíme přibližně 5 minut. Zalijeme rajčatovým protlakem a mírně zředíme vodou. Necháme provařit, aby omáčka byla hustá a podle chuti osladíme. Přisypeme bazalku a necháme přibližně 1 minutu provonět a můžeme podávat.
Tip k receptu
Omáčka se hodí k těstovinám nebo ke kynutému knedlíku.
Sonia00531. 05. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.