Linecký koláč s hrozny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2704 kalorií
52.0g cukrů
175.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přisypeme strouhané ořechy i mouku a vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinku do lednice. Po vyjmutí z lednice těsto vyválíme na placku silnou asi 2-3 mm a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Dno propícháme vidličkou, aby se nám nezvedalo a vložíme celou formu zpět do lednice. Troubu si rozehřejeme na 160°C a těsto do ní vložíme asi tak na 18-20 minut, dokud nezrůžoví. Vyjmeme a necháme vychladnout. Z pudinkového prášku uvaříme dle návodu na obalu hustý pudink, necháme jej zchladnout a naplníme jím korpus. Hroznové víno omyjeme a necháme okapat, kuličky otrháme a rozpůlíme. Ozdobně navrstvíme na koláč. Koláč dáme asi na 2 hodiny do chladničky. Smetanu ušleháme s trochou moučkového cukru a ztužovačem a před podáváním zdobíme tuhou a vychlazenou šlehačkou.

Tip k receptu

Hrozno můžeme klidně vrstvit i do pudinku v koláči.

přidejte na:
Ellis

28. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to velmi dobrý recept
hanka 23. 02. 2016, 20:48
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
celkom dobre
palino 16. 06. 2016, 11:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný linecký koláč
dušanka 05. 09. 2019, 21:51
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre využitie hrozna
katka16031 24. 09. 2019, 17:03