Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Linecký koláč s hrozny

Linecký koláč s hrozny

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2704 kalorií 52.0g cukrů 175.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přisypeme strouhané ořechy i mouku a vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinku do lednice. Po vyjmutí z lednice těsto vyválíme na placku silnou asi 2-3 mm a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Dno propícháme vidličkou, aby se nám nezvedalo a vložíme celou formu zpět do lednice. Troubu si rozehřejeme na 160°C a těsto do ní vložíme asi tak na 18-20 minut, dokud nezrůžoví. Vyjmeme a necháme vychladnout. Z pudinkového prášku uvaříme dle návodu na obalu hustý pudink, necháme jej zchladnout a naplníme jím korpus. Hroznové víno omyjeme a necháme okapat, kuličky otrháme a rozpůlíme. Ozdobně navrstvíme na koláč. Koláč dáme asi na 2 hodiny do chladničky. Smetanu ušleháme s trochou moučkového cukru a ztužovačem a před podáváním zdobíme tuhou a vychlazenou šlehačkou.

Bulb Tip k receptu

Hrozno můžeme klidně vrstvit i do pudinku v koláči.


Ellis

28. 03. 2013, Recept navštíven: 1566x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrý recept

23. 02. 2016, 19:48

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobre

16. 06. 2016, 09:59

Přidat komentář

Facebook komentáře