Makrela na grilu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1216 kalorií
0.0g cukrů
138.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. Makrely grilujeme na grilu z obou stran a potíráme je marinádou. Ideální jsou napíchnuté na grilovací jehle pro lehčí manipulaci při přípravě a grilování.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

11. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
V létě když grilujeme děláme makrelu rádi, je skvělá, ale musíme ji mít dobře nakořeněnou.Používáme hlavně koření na ryby.
Lucie 13. 10. 2012, 19:50
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Děláváme. Jen přidávám špetku chilli a kořenící směsi na ryby. Skvělá lehká večeře.
Přidané ingredience: Špetka chilli a kořenící směs na ryby
maruskaji 01. 03. 2013, 17:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborne pripravená makrela
hanka 28. 01. 2017, 21:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná makrela
dušanka 23. 06. 2018, 22:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektný recept na grilovačku
majka 31. 08. 2019, 22:02