Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Makrela na grilu

Makrela na grilu
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 20min , porce

1216 kalorií, 0.0g cukrů, 138.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. Makrely grilujeme na grilu z obou stran a potíráme je marinádou. Ideální jsou napíchnuté na grilovací jehle pro lehčí manipulaci při přípravě a grilování.

Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 16472x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Makrela na grilu

Makrela na grilu

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžem...

Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

Očistené a vypitvané makrely posolíme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme z oleja a dá...

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a na dno rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ryby očistí...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abycho...

Zobrazit všechny podobné recepty k Makrela na grilu Link-arrow
Thumb

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb.1264002008-3753

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...

Thumb

Dvakrát pečené brambory

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stu...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...

Thumb

Pečené brambory ve slupce

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměk...

Thumb

Ratatouille

Lilky nakrájíme na kolečka, ty na čtvrtky, posolíme a necháme ,,vypotit“ (volně ležet, aby odešla přebytečn...

Thumb

Topinky opečené nasucho

Čistý suchý plech necháme dobře nahřát v troubě. Vložíme na něho připravené krajíce chleba a v horké troubě...


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
V létě když grilujeme děláme makrelu rádi, je skvělá, ale musíme ji mít dobře nakořeněnou.Používáme hlavně koření na ryby.

13. 10. 2012, 17:50

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláváme. Jen přidávám špetku chilli a kořenící směsi na ryby. Skvělá lehká večeře.
Přidané ingredience: Špetka chilli a kořenící směs na ryby

01. 03. 2013, 16:45

Přidat komentář

Facebook komentáře