Makrela na grilu

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1216 kalorií
0.0g cukrů
138.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. Makrely grilujeme na grilu z obou stran a potíráme je marinádou. Ideální jsou napíchnuté na grilovací jehle pro lehčí manipulaci při přípravě a grilování.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
V létě když grilujeme děláme makrelu rádi, je skvělá, ale musíme ji mít dobře nakořeněnou.Používáme hlavně koření na ryby.

13. 10. 2012, 17:50

maruskaji
Děláváme. Jen přidávám špetku chilli a kořenící směsi na ryby. Skvělá lehká večeře.
Přidané ingredience: Špetka chilli a kořenící směs na ryby

01. 03. 2013, 16:45

Chybí obrázek
vyborne pripravená makrela

28. 01. 2017, 20:23

Chybí obrázek
chutná makrela

23. 06. 2018, 20:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.