Mandlový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
4392
kalorií
71.0g
cukrů
327.0g
tuků
111.0g
bílkovin
Příprava
Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a 2 lžíce likéru. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který potom opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypáné formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Smetanu smícháme s Nutellou a zašleháme ji pomocí šlehače do krému. Podle návodu připravíme želatinový žtužovač a také ho vmícháme do krému. Upečený korpus podélně rozřízneme a naplníme dvěma třetinami krému. Zbylý krém rozetřeme po povrchu dortu. Moučník posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.
Jiřulka08. 01. 2010
Ingredience
- 6 ks vajec
- 160 g cukru moučka
- 200 g mandlí
- 100 g Nutely
- Na posypání: 50 g mandlových plátků
- olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- 2 lžíce Amareta - mandlového likéru
- 1 sáček vanilkového cukru
- Na korpus: 1 balení čokoládové polevy
- Na krém: 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka)
- 1 balení želatinového ztužovače za studena
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.