Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mandlový moučník

Mandlový moučník

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 20min
Nutriční hodnoty
4392 kalorií 71.0g cukrů 327.0g tuků 111.0g bílkovin

Příprava

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a 2 lžíce likéru. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který potom opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypáné formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Smetanu smícháme s Nutellou a zašleháme ji pomocí šlehače do krému. Podle návodu připravíme želatinový žtužovač a také ho vmícháme do krému. Upečený korpus podélně rozřízneme a naplníme dvěma třetinami krému. Zbylý krém rozetřeme po povrchu dortu. Moučník posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.


Jiřulka

08. 01. 2010, Recept navštíven: 2367x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný mandlový múčnik

03. 10. 2016, 14:51

Přidat komentář

Facebook komentáře