Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Marmeláda z hrušek

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
7312 kalorií 200.0g cukrů 20.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Hrušky oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kousky. Do vody přidáme nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu, hřebíčky a hrušky. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrušky nezměknou na kaši. Přidáme cukr, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté uděláme zkoušku tuhnutí. Trochu hruškové marmelády dáme na talířek a pozorujeme zda tuhne. Pokud ano, marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud marmeláda nebude na talířku tuhnout.


Přidat na Pinterest
Milena

12. 06. 2009, Recept navštíven: 6537x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

28. 01. 2017, 20:07

Přidat komentář
Angel 666
Také dělám podobně, jen navíc přidávám do 1 dávky 0,5 dl rumu nebo vodky :o)

Angel 666 11. 09. 2009, 06:58

veka
Je potřeba tam dávat tu vodu? Z hrušek jsem marmeládu ještě nedělala, ale do žádné jiné vodu nepřidávám.

veka 10. 02. 2010, 12:57

Facebook komentáře