Marmeláda z hrušek
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
7312
kalorií
200.0g
cukrů
20.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Hrušky oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kousky. Do vody přidáme nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu, hřebíčky a hrušky. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrušky nezměknou na kaši. Přidáme cukr, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté uděláme zkoušku tuhnutí. Trochu hruškové marmelády dáme na talířek a pozorujeme zda tuhne. Pokud ano, marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud marmeláda nebude na talířku tuhnout.
Milena12. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.