Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Opilé švestky v čokoládě

Obtížnost Čas přípravy
1dní 1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 1dní 1h 5min
Nutriční hodnoty
810 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Švestky si den předem namočíme do rumu. Druhý den je scedíme a do každé vložíme jednu mandličku (někdy je docela komplikované najít otvor, kudy prošla pecka ven). Pak švestky obalíme v čokoládové polevě, kterou si připravíme z čokolády na vaření, vody a hery (klidně ji můžeme udělat dle souvisejících receptů nebo zakoupit již hotovou polevu v obchodě). Švestky obalené v čokoládě hned obalujeme v rozemletých lískových jádrech nebo ve zbytku blanšírovaných mandlí. Pokud by nám došly mandle i oříšky, zbytek švestek klidně obalíme v rozemletých bebe sušenkách a nijak tím nezkazíme samotný výsledek. Necháme dobře ztuhnout v lednici, kde je i uchováváme.


Přidat na Pinterest
Vera

29. 09. 2009, Recept navštíven: 6915x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som obalovat aj v orieškoch a bolo to velmi dobré

15. 02. 2017, 11:19

Přidat komentář
heleen1
Velice zajímavé, určitě zkusím !!

heleen1 30. 09. 2009, 10:59

veerac
Už jsem o tomto receptu slyšela, akorát bez obalování. Jen namočené v čokoládě, tak to na vánoce také vyzkouším.

veerac 01. 11. 2009, 15:54

vall
Také doma děláme, ale bez obalování v oříškách.

vall 13. 12. 2009, 18:38

veerac
Jen nemám domácí sušené švestky, tak snad z kupovaných to také bude dobré.

veerac 14. 12. 2009, 21:45

Facebook komentáře