Opilé švestky v čokoládě
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 1h 0min
Čas vaření
5min
Celkový čas
1dní 1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
810
kalorií
0.0g
cukrů
37.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Švestky si den předem namočíme do rumu. Druhý den je scedíme a do každé vložíme jednu mandličku (někdy je docela komplikované najít otvor, kudy prošla pecka ven). Pak švestky obalíme v čokoládové polevě, kterou si připravíme z čokolády na vaření, vody a hery (klidně ji můžeme udělat dle souvisejících receptů nebo zakoupit již hotovou polevu v obchodě). Švestky obalené v čokoládě hned obalujeme v rozemletých lískových jádrech nebo ve zbytku blanšírovaných mandlí. Pokud by nám došly mandle i oříšky, zbytek švestek klidně obalíme v rozemletých bebe sušenkách a nijak tím nezkazíme samotný výsledek. Necháme dobře ztuhnout v lednici, kde je i uchováváme.
Vera29. 09. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.