Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mátový koláč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1888 kalorií 3.0g cukrů 100.0g tuků 37.0g bílkovin

Příprava

Bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny. Postupně (na nejnižším stupni rychlosti) přimícháváme žloutky a mouku. Přidáme olej, peprmintový likér a vše důkladně promícháme. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.


Přidat na Pinterest
Milena

13. 07. 2009, Recept navštíven: 6314x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo aj farebne je to vyborné

06. 12. 2016, 21:07

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zvlaštna farebnosť,mozno chutí dobre

17. 02. 2017, 20:49

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať

27. 02. 2017, 19:42

Přidat komentář
Thumb
:-D Tak tohle by mi doma nikdo nejedl!!! :-D

Petra 04. 08. 2009, 17:29

Angel 666
Barva je sice trochu "jedovatá", ale chuťově to vypadá zajímavě, určitě někdy vyzkouším.

Angel 666 03. 09. 2009, 18:51

labe
Ta barva se mně vůbec nelíbí. Koláč vypadá,jako by byl už po záruce,i když dobrý může být.

labe 05. 09. 2009, 20:30

helcafilda
Tak to je správný "evergreen"!!!

helcafilda 29. 10. 2009, 02:31

veerac
Koláčová forma, ale jaký průměr?

veerac 14. 01. 2010, 19:47

Thumb
Já bych vypil zelenou a pak si upekl bábovku :-D

Houba 16. 02. 2012, 11:08

veerac
To já místo zelené bych si dala raději Baileys a možná i ta bábovka by s tímto likérem byla určitě vzhledově lepší (možná i chuťově).

veerac 18. 02. 2012, 00:09

Thumb
jako vyšlo to pěkně, akorát to nemám takové zelené, ale chuť v poho :-)

Hančí 27. 05. 2012, 23:10

veerac
Když to vyšlo, tak jaký průměr formy? A nebylo to moc sladké?

veerac 07. 06. 2012, 00:37

Thumb
prumner formy to je jedno ale misto hladke mouky dejte polohrubou je to jepsi

vojtěch 22. 10. 2012, 17:51

Facebook komentáře