Mleté maso s klobásou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mleté maso dáme do mísy a přilijeme vodu, ve které jsme rozšlehali vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme. Dobře zamíchanou směs necháme odležet.
Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem. Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé ) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby.
Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180°C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190°C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu , ale musíme maso asi 2 x polít výpekem. Upečené maso podáváme s opečenými brambory posypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso - Delikates omáčku.
05. 09. 2011