Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Oběd z pekáče

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1484 kalorií 0.0g cukrů 94.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso posypeme grilovacím kořením, brambory solí a dle chuti bylinkami - třeba provensálskými nebo tymiánem, majoránkou - dle zvyku. Olejem pokapeme brambory. Dáme péci na 160°C cca na 45min. Během pečení brambory otočíme, aby se opekly z obou stran. Na talíři ozdobíme zeleninou, přidáme tatarskou omáčku nebo kečup.

Bulb Tip k receptu

Vepřovou krkovici mohou nahradit kuřecí křidýlka nebo stehýnka. Bylinky na brambory lze střídat, na jednu část třeba tymián a na druhou majoránku...


Přidat na Pinterest
tepito

23. 02. 2010, Recept navštíven: 7041x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchý dobrý recept

30. 12. 2016, 18:01

Přidat komentář
veerac
Mám dotaz ty brambory mají být syrové nebo uvařené ve slupce? Když je v postupu napsáno oloupeme, tak bych řekla, že uvařené, kdyby bylo napsáno oškrábeme, tak bych řekla, že syrové, ale někdo používá jedno slovo pro oboje, tak nevím.

veerac 23. 02. 2010, 17:55

tepito
Syrové.Já používám výraz škrábat jen u nových brambor,tak jsem vás asi zmátla.

tepito 23. 02. 2010, 18:20

veerac
Děkuji, opravdu tento recept zkusím a pak napíši. Vypadá, že neni náročný na přípravu a to potřebuji. Pořád se mi nedostává času.

veerac 24. 02. 2010, 09:18

tepito
Mám ráda rychlovky ,u kterých se neušpiní moc nádobí.Krkovice v receptu je jen orientační-dá se nahradit jakýmkoliv masem-nejraději používám křidýlka.

tepito 25. 02. 2010, 06:18

veerac
Křidílka moc nemusím, raději to zkusím s krkovicí, myslím, že to bude mít lepší šťávu.

veerac 25. 02. 2010, 11:10

tepito
My rádi obíráme-na to jsou křidýlka ideální.

tepito 25. 02. 2010, 11:54

veerac
Tak jsem to včera vyzkoušela a musím uznat, že příště to budu dělat s kuřecím masem. Brambory již byly měkké a vepřové maso ještě tuhé.

veerac 26. 02. 2010, 08:54

tepito
tak to bylo asi ze starýho vepře...

tepito 27. 02. 2010, 06:12

veerac
To sice nevím, ale možná by stačilo je předem naložit do marinády a tak by maso bylo měkké stejně s brambory.

veerac 27. 02. 2010, 19:39

tepito
Taky to tak praktikuji.

tepito 27. 02. 2010, 20:12

Thumb
Výborné,to jsem si u rodiny šplhla. Zkusila jsem kousek marinovaného daňka a mňaminka.

03. 03. 2010, 11:06

tepito
díky za chválu.

tepito 03. 03. 2010, 13:45

veerac
Možná by tam byla dobrá i ryba.

veerac 03. 03. 2010, 21:35

tepito
rybu jsem nikdy nezkoušela-může to být dobrý nápad.

tepito 04. 03. 2010, 10:08

veerac
Vyzkoušet se má všechno. Záleží jestli se to osvědčí.

veerac 04. 03. 2010, 19:06

Ajaja
Akorát že ryba je velmi rychle hotová, takže by to chtělo napřed si udělat brambory skoro do "hotova" a pak na posledních dest-patnáct minut přidat rybku...

Ajaja 14. 11. 2010, 06:08

Facebook komentáře