Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Oběd z pekáče

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1484 kalorií, 0.0g cukrů, 94.0g tuků, 73.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso posypeme grilovacím kořením, brambory solí a dle chuti bylinkami - třeba provensálskými nebo tymiánem, majoránkou - dle zvyku. Olejem pokapeme brambory. Dáme péci na 160°C cca na 45min. Během pečení brambory otočíme, aby se opekly z obou stran. Na talíři ozdobíme zeleninou, přidáme tatarskou omáčku nebo kečup.

Bulb Tip k receptu

Vepřovou krkovici mohou nahradit kuřecí křidýlka nebo stehýnka. Bylinky na brambory lze střídat, na jednu část třeba tymián a na druhou majoránku...

tepito

23. 02. 2010, Recept navštíven: 6879x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme ko...

Zobrazit všechny podobné recepty k Oběd z pekáče Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
Mám dotaz ty brambory mají být syrové nebo uvařené ve slupce? Když je v postupu napsáno oloupeme, tak bych řekla, že uvařené, kdyby bylo napsáno oškrábeme, tak bych řekla, že syrové, ale někdo používá jedno slovo pro oboje, tak nevím.

veerac 23. 02. 2010, 17:55

tepito
Syrové.Já používám výraz škrábat jen u nových brambor,tak jsem vás asi zmátla.

tepito 23. 02. 2010, 18:20

veerac
Děkuji, opravdu tento recept zkusím a pak napíši. Vypadá, že neni náročný na přípravu a to potřebuji. Pořád se mi nedostává času.

veerac 24. 02. 2010, 09:18

tepito
Mám ráda rychlovky ,u kterých se neušpiní moc nádobí.Krkovice v receptu je jen orientační-dá se nahradit jakýmkoliv masem-nejraději používám křidýlka.

tepito 25. 02. 2010, 06:18

veerac
Křidílka moc nemusím, raději to zkusím s krkovicí, myslím, že to bude mít lepší šťávu.

veerac 25. 02. 2010, 11:10

tepito
My rádi obíráme-na to jsou křidýlka ideální.

tepito 25. 02. 2010, 11:54

veerac
Tak jsem to včera vyzkoušela a musím uznat, že příště to budu dělat s kuřecím masem. Brambory již byly měkké a vepřové maso ještě tuhé.

veerac 26. 02. 2010, 08:54

tepito
tak to bylo asi ze starýho vepře...

tepito 27. 02. 2010, 06:12

veerac
To sice nevím, ale možná by stačilo je předem naložit do marinády a tak by maso bylo měkké stejně s brambory.

veerac 27. 02. 2010, 19:39

tepito
Taky to tak praktikuji.

tepito 27. 02. 2010, 20:12

Thumb
Výborné,to jsem si u rodiny šplhla. Zkusila jsem kousek marinovaného daňka a mňaminka.

03. 03. 2010, 11:06

tepito
díky za chválu.

tepito 03. 03. 2010, 13:45

veerac
Možná by tam byla dobrá i ryba.

veerac 03. 03. 2010, 21:35

tepito
rybu jsem nikdy nezkoušela-může to být dobrý nápad.

tepito 04. 03. 2010, 10:08

veerac
Vyzkoušet se má všechno. Záleží jestli se to osvědčí.

veerac 04. 03. 2010, 19:06

Ajaja
Akorát že ryba je velmi rychle hotová, takže by to chtělo napřed si udělat brambory skoro do "hotova" a pak na posledních dest-patnáct minut přidat rybku...

Ajaja 14. 11. 2010, 06:08

Facebook komentáře