Chybějící obrázek

Okurkový salát se smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
0min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

303 kalorií
0.0g cukrů
28.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Posolíme, lehce poprášíme pepřem a zatížeme talířkem, aby okurka pustila co nejvíce šťávy. Šťávu slijeme (případně ji přidáme do "okurkového salátu trochu jinak"), přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

přidejte na:
Ajaja

05. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to chutný šalát

hanka 14. 11. 2016, 20:41

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
uhorkový šalát v lete robím najmä z domacich uhoriek, je velmi chutný

dušanka 04. 04. 2017, 18:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý šalát

Svetlana 06. 12. 2017, 21:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
šalát velmi dobrý

katka16031 24. 09. 2018, 20:13

Přidat komentář
Chybějící obrázek
okurky a smetana mi nejdou moc dohromady, ale určitě je to dobré :)

Beruska64 06. 01. 2010, 12:33

Ajaja
Na Moravě jsem se s tím setkala dost často. A babička i muž si naopak pochvalují, že takto je to pro ně stravitelnější.

Ajaja 06. 01. 2010, 16:37

Chybějící obrázek
Skutečně, na Moravě je to klasika.

vall 06. 01. 2010, 17:41

Chybějící obrázek
Nejen na Moravě jest to klasikou, tohle dělávala i dávno má babička v Karlových Varech. Perfekně to zjemní salát a je to jistě lehčí než jiné zvláštní varinty s majonézou. Já to dnes občas odlehčím a dám místo smetany jogurt (také dobré, ale kysaná smetana je kysaná smetana).

Marek 16. 08. 2010, 18:31

Ajaja
A já mám radši tu druhou variantu - sůl a pepř a ocet.... Tohle dělám manželovi, ten to miluje a pochvaluje si zažívání

Ajaja 17. 08. 2010, 19:52