Chybějící obrázek

Ovesná smaženice do polévky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
10min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

996 kalorií
4.0g cukrů
34.0g tuků
38.0g bílkovin


Příprava

Cibule oloupeme a nakrájíme na hodně drobné kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvičce a potom stáhneme plamen na střední teplotu. Cibuli lehce osmahneme a hned přisypeme ovesné vločky. Pražíme, dokud nezačnou vonět po oříškách. Rozklepneme na pánvičku vajíčka, zamícháme a osolíme. Až žloutek i bílek ztuhne, můžeme dát do polévky.

Tip k receptu

Dobré je solit hned, jakmile na pánvičku dáte vajíčka, sůl se pak dobře rozmíchá. Do smaženice můžete přidat i různé druhy čerstvých bylinek - podle druhu polévky. Smaženici nejlépe servírujeme lžící přímo do talířů s polévkou.Hodí se hlavně do zeleninových polévek.

přidejte na:
notburga

16. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi