Ovesná smaženice do polévky
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
10min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
996
kalorií
4.0g
cukrů
34.0g
tuků
38.0g
bílkovin
Příprava
Cibule oloupeme a nakrájíme na hodně drobné kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvičce a potom stáhneme plamen na střední teplotu. Cibuli lehce osmahneme a hned přisypeme ovesné vločky. Pražíme, dokud nezačnou vonět po oříškách. Rozklepneme na pánvičku vajíčka, zamícháme a osolíme. Až žloutek i bílek ztuhne, můžeme dát do polévky.
Tip k receptu
Dobré je solit hned, jakmile na pánvičku dáte vajíčka, sůl se pak dobře rozmíchá. Do smaženice můžete přidat i různé druhy čerstvých bylinek - podle druhu polévky. Smaženici nejlépe servírujeme lžící přímo do talířů s polévkou.Hodí se hlavně do zeleninových polévek.
notburga16. 01. 2011
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.