Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ovesná smaženice do polévky

Ovesná smaženice do polévky

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 15min
Nutriční hodnoty
996 kalorií 4.0g cukrů 34.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Cibule oloupeme a nakrájíme na hodně drobné kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvičce a potom stáhneme plamen na střední teplotu. Cibuli lehce osmahneme a hned přisypeme ovesné vločky. Pražíme, dokud nezačnou vonět po oříškách. Rozklepneme na pánvičku vajíčka, zamícháme a osolíme. Až žloutek i bílek ztuhne, můžeme dát do polévky.

Bulb Tip k receptu

Dobré je solit hned, jakmile na pánvičku dáte vajíčka, sůl se pak dobře rozmíchá. Do smaženice můžete přidat i různé druhy čerstvých bylinek - podle druhu polévky. Smaženici nejlépe servírujeme lžící přímo do talířů s polévkou.Hodí se hlavně do zeleninových polévek.


notburga

16. 01. 2011, Recept navštíven: 1458x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře