Paštikové rybičky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na vál prosijeme mouku, nasekáme Heru a přidáme paštiku. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odležet do chladu.
Vychlazené těsto rozválíme, vykrájíme rybičky, naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení.
Rybičky potřeme mlékem a uděláme jim očka z lněného semínka. Na každou rybku pak položíme pár mandlových plátků jako šupiny.
Plech vložíme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Podáváme jako chuťovku k vínu.
Tip k receptu
Do těsta můžeme použít různé druhy paštiky, pokaždé dostaneme jinou chuť. Z těsta můžeme samozřejmě vykrajovat i jiné tvary. Na Silvestra se třeba hodí prasátka. Nejrychlejší variantu dostaneme, když vyválené těsto celé najednou potřeme, posypeme semínky a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
Angel 66619. 04. 2010