Pečené plněné pomeranče
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do alobalu a postavíme do chladničky. Dužinu odšťavníme, a obě šťávy slijeme dohromady. V kastrolu rozehřejeme máslo, poprášíme moukou a osmahneme. Sejmeme z ohně a vmícháme pomerančovou kůru, šťávu a cukr. Opět postavíme na oheň a vaříme, dokud směs nezhoustne. Znovu sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do vychladlé pomerančové náplně. Vložíme ji do vychlazených, vydlabaných pomerančů. Postavíme na plech a v troubě pečeme asi 20-25 minut. Po upečení pocukrujeme a posypeme mandlemi.
Tip k receptu
Pomeranče vybírejte z hrubou slupkou, práce s nimi je poté mnohem jednodušší
Ellis13. 06. 2011